Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Eloi Aran / CR) La nit del divendres pot enllaçar festa i pregària? Uns tres-cents cinquanta joves creuen que sí i es van donar cita el passat divendres 15 d’octubre a la Sagrada Família. L’acte va ser convocat per la Delegació de Pastoral de Joventut de l’Arquebisbat de Barcelona sota el lema “Crist. Estació Central”, que s’emmarca dins del programa mensual lúdic-religiós “Estació d’Enllaç”.

L’encontre va aplegar diferents disciplines artístiques amb el fil conductor de “El somni de Gaudí”, que era narrat per Joan Pera i interpretat per un grup d’actors. Els participants provenien de diferents parròquies i moviments. Cal destacar la presència d’una vuitantena de joves de tercer i quart d’ESO que participaven a l’activitat “24 hores al Casal Loiola” i es va afegir a l’esdeveniment vers una major sinèrgia eclesial.

La trobada va començar a les portes de l’accés a la cripta amb una estona inicial destinada a compartir el sopar, però l’activitat es va posar en marxa amb una batucada que va encapçalar la processó contemplativa al voltant del temple. Tornats a estar davant la façana de la passió, els participants van ser convidats a atansar-s’hi deixant que aquesta fos l’escenari. Aleshores, mossèn Toni Roman va presentar formalment l’acte mentre es van projectar a la façana diferents imatges que recollien l’activitat de l’Estació d’Enllaç del curs passat i es presentava la programació pel present. La programació també es va repartir a l’entrada en un atractiu format de tiquet “T-8 Multizona. Títol interpersonal. 8 viatges integrats per viure una església jove”.

Un cop fet l’acte inaugural de la nit, va tenir lloc l’actuació de Joan Pera com a narrador de “El somni de Gaudí”, un escrit de caire autobiogràfic que mostrava als participants un tríptic de la vida de l’arquitecte, la construcció del temple de la Sagrada Família i el seu propi recorregut espiritual. La narració era interrompuda en alguns punts per donar pas a l’actuació d’uns actors muts que representaven mitjançant la dansa a Gaudí, la mort i la gràcia.

El fil conductor de la narració de Joan Pera va conduir als participants al cor del temple, la cripta, on va tenir lloc la segona part de la trobada amb uns cants dirigits pel germà marista Toni Torrelles, l’escolta de la Paraula de Déu i un espai per compartir en petits grups el ressó de la lectura acompanyades d’unes breus preguntes.

Els organitzadors i participants van valorar positivament l’esdeveniment, que vindria a ser una aplicació juvenil de les “Set catequesis. Amb el Papa a la Sagrada Família” que ha editat l’Arquebisbat de Barcelona de cara a la propera visita de Benet XVI.