Salta al contenuto principale
Catalunya Religió Mer 3/03/2010

A les 11 del matí d'aquest dimecres el cardenal Lluís Martínez Sistach ha confirmat en una roda de premsa a l'arquebisbat de Barcelona la visita del papa aquesta tardor a Barcelona. Com va avançar CatalunyaReligió.cat fa quinze dies, Benet XVI farà un viatge d’un dia a Catalunya per consagrar el temple de la Sagrada Família. La visita serà el 7 de novembre. Aquesta primavera ja s’hauran acabat les obres de l’interior de la basílica i estarà tot a punt podrà obrir la nau central al culte mentre continuen les obres a l’exterior per finalitzar les torres i la façana principal.

Federico Lombardi, portaveu del papa, ha confirmat en declaracions als periodistes les paraules del cardenal Sistach i la visita a Barcelona i a Santiago de Compostel·la.

El cardenal Martínez Sistach ha parlat “d’una boníssima notícia” que té una dimensió mundial: “és un monument religiós patrimoni de la humanitat, conegut arreu del món i visitat per milions de persones i és l’església més important per la seva significació artística que és coneix en el món”. Segons l’arquebisbe de Barcelona, aquest ha estat un factor determinant per inclinar la resposta positiva del papa a la seva invitació per consagrar la Sagrada Família: “és un monument únic per al seu contingut teològic i catequètic”.  També ha remarcat el fet que el temple sigui d’un arquitecte en procés de beatificació “amb una fe profunda” i ha demanat als creients que s’encomanin a Antoni Gaudí: “necessitem sants laics”.

Aquest viatge de Benet XVI coincidirà amb el viatge a Santiago de Compostel·la. El 6 de novembre estarà a Galícia amb motiu del Xacobeo i l’endemà serà a Barcelona.  Aquesta serà la segona vegada que un papa visita l’obra de Gaudí després de l’estada de Joan Pau II el 7 de novembre de 1982. Va ser la única vegada que Joan Pau II va venir a Catalunya. 28 anys després, just el mateix dia, el papa torna a Catalunya.

Sistach ha destacat l’interès personal del papa per la Sagrada Família, temple que havia visitat anys enrere: “al papa li ha interessat i li agrada”. La visita també ha de servir per donar projecció universal a Barcelona i al temple: “La imatge que doni la ciutat i la nostra diòcesi es veurà a tot el món”.

Encara no s’han donat detalls sobre el programa concret de la visita, però l’estada de Benet XVI a Barcelona es planteja com una estada dedicada només a la consagració del temple. L’arquebisbe també ha expressat la voluntat que sigui senzilla i sensible amb la situació econòmica actual: “Ens enfortirà en el nostre pla pastoral, a fer una diòcesi més evangelitzadora i més missionera”

Entre les nombroses peticions que rep Benet XVI, és molt significatiu que hagi acceptat la invitació a Barcelona. És una visita que contribuirà al relleu universal i a la projecció de l’obra de Gaudí, alhora que permetrà acostar el papa a la realitat de l’Església de Barcelona. El viatge serà possible després de mesos de gestions al Vaticà del cardenal Martínez Sistach per aconseguir que el papa vingués a Barcelona.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.