Salta al contenuto principale
Catalunya Religió Mar 12/04/2011

Com va avançar el mes passat CatalunyaReligió.cat, el cardenal Lluís Martínez Sistach ha confirmat al setmanari Catalunya Cristiana que el 2012 Barcelona acollirà una edició de l’Atri dels Gentils. En una entrevista publicada en l’edició d’aquesta setmana del setmanari de l’arquebisbat, el cardenal explica que “he parlat amb el cardenal Gianfranco Ravasi, president del Consell Pontifici per a la Cultura, per celebrar aquest espai de diàleg entre creients i no creients que vol ser l’Atri dels gentils l’any que ve a Barcelona, organitzat per l’arquebisbat amb la col·laboració d’institucions i amb l’esmentat Consell Pontifici.”

Quan es concreti la proposta, aquest acte serà el de més relleu eclesial i projecció internacional celebrat a Barcelona després de la visita de Benet XVI. Tot i que no hi ha detalls, en la mateixa entrevista a Catalunya Cristiana Sistach deixa veure que la Sagrada Família tindrà un paper rellevant en l’esdeveniment i que el tema d’aquest encontre a Barcelona se situaria “entorn de la bellesa de la Sagrada Família que ha meravellat el món, s’hauria de centrar fonamentalment entre els artistes i les relacions entre la bellesa i la fe cristiana”. Precisament en l’audiència d’aquest dilluns amb Benet XVI, l’arquebisbe de Barcelona ja va presentar la Sagrada Família com un nou Atri dels Gentils.

Sistach explica també que amb el cardenal Ravasi “l’organitzarem adaptant-ho a la nostra realitat religiosa, cultural i social”. Divendres passat, durant la presentació de la presència de la Santa Seu en una fira internacional del llibre, Ravasi va explicar que després de l’experiència de Paris i Bolonya ara es compta amb Estocolm, Praga, Barcelona, Quèbec, Bucarest i Chicago per a noves edicions de l’Atri dels Gentils.

Podeu llegir les declaracions del cardenal Martínez Sistach a www.catalunyacristiana.com

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.