Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri – CR) En una roda de premsa d’aquest dimecres al migdia, el cardenal Lluís Martínez Sistach ha confirmat la seva invitació al papa per consagrar el Temple de la Sagrada Família. Sistach ha reconegut que el viatge no està confirmat, ni correspon a Barcelona confirmar-lo, però ha dit que “espero que es pugui realitzar” i que sap del “desig del Sant Pare per fer-s’hi present”.

L’arquebisbe de Barcelona ha explicat que Benet XVI “ha acollit la invitació amb interès pel que és i significa la Sagrada Família, com a església del geni universal l’arquitecte Antoni Gaudí que té la causa de canonització en tramitació”. També ha remarcat que és un element important “l’advocació de la Sagrada Família, atesa la importància cabdal que té la família pel Sant Pare, ja que el bé de les persones, de la societat i de l’Església estan directament relacionats amb la tutela, defensa i promoció de la família”.

Sistach també ha confirmat en la roda de premsa que la visita del secretari d’Estat Tarcisio Bertone a Barcelona pot servir per preparar el viatge de Benet XVI. Bertone serà a Barcelona del 24 al 27 d’abril per presidir la beatificació del pare Josep Tous. Aprofitant aquesta cerimònia farà una llarga estada a la ciutat que inclourà diversos contactes institucionals i, evidentment, la visita a la Sagrada Família. Bertone també anirà a Montserrat i a Igualada, citat natal del pare Tous.

Des de l’arquebisbat de Barcelona es compta que aquesta visita serà la definitiva per poder confirmar o descartar la visita del papa a Barcelona. Sistach ha destacat que “és molt que el secretari d’Estat dediqui tres dies a Barcelona, perquè l’estima de veritat”. Fonts vaticanes també han fet saber a CatalunyaReligió.cat que no està descartat el viatge del papa a Catalunya aquest any. L'agenda de viatges del papa encara està oberta a partir de setembre i la confirmació oficial s'haurà de donar des del Santa Seu.  

Davant la insistència dels periodistes sobre les possibilitats reals de la visitat del papa, el cardenal Martínez Sistach ha destacat que “el papa coneix i estima la Sagrada Família” i que ell mateix n’hi ha parlat: “Si pot, farà aquest viatge”

Tot i admetre que el papa té moltes peticions, el cardenal ha remarcar que la consagració de la Sagrada Família “és un fet únic, les esglésies només es consagren una vegada. Altres coses es van repetint, i això no”. També ha argumentat la singularitat de la construcció d’una basílica com la Sagrada Família: “un temple com aquest no se’n fan d’altres ara al món” i, per tant, que “això és un motiu objectiu per esperar que el papa pugui realitzar la visita”. Ha afegit que “hi ha passat molta gent, de cardenals i bisbes a gent senzilla, i tots queden impressionats” i ha insistit en la “riquesa catequètica” del temple.

Sistach ha dit que la presència del papa és un desig i “un clam de tothom” a Barcelona. Segons el cardenal “hi ha un gran desig, no solament per part meva i de la diòcesi, sinó per part del papa, del cardenal Bertone i dels seus col·laboradors més propers”.

Quan se li ha preguntat sobre quina alternativa preveuen si finalment el papa no vingués a inaugurar la Sagrada Família, Sistach ha contestat que “no hem pensat amb aquesta possibilitat”.

Respostes del cardenal Martínez Sistach a les preguntes sobre la visita de Benet XVI

Intervenció inicial en la roda de premsa