Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
viatge-literari-creences-religioses
Fotografia: Canva.

OAR La literatura i la tradició rondallística és una de les millors maneres de conèixer una cultura, i mostrar la seva religió i espiritualitat. És per això que l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR), en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona, ha preparat un cicle de contacontes amb la finalitat d’acostar la infància i les famílies de Barcelona a algunes de les tradicions religioses i espirituals que conviuen a la ciutat.

'Un món de creences: aprenem sobre les tradicions religioses a través dels contes' és el títol d’aquest cicle que, durant els mesos de juny i juliol, donarà a conèixer els valors i les narratives de diverses tradicions religioses. Aquest cicle comptarà amb els escriptors dels contes que llegiran en veu alta els seus llibres. Totes les sessions van dirigides a un públic familiar i tindran lloc en biblioteques i dies diferents que s’especifiquen més avall.

L'hinduisme, l'islam i l'espiritualitat africana

El cicle de contacontes obrirà amb un viatge a través dels sabors de l’hinduisme. A la primera sessió, Gundicha Das parlarà de la història de Krixna i les ensenyances del Bhagavad-Gita, el text més fonamental de la filosofia hindú, a través de la lectura de diverses receptes del seu llibre El libro de Gundicha y la cocina del bhakti. Aquesta sessió es farà el dimecres 12 de juny a la Biblioteca Gòtic-Andreu Nin a les 17:30h.

Continuant la travessia pel costumari religiós, la següent sessió serà l’islam, amb una visita a les històries de Nasrudín, un llegendari savi foll del folklore musulmà, que protagonitza nombrosos contes plens d’humor i ensenyances. Així, de la mà de Halil Bárcena, amb el seu conte Històries de Nasrudín, grans i petits podran endinsar-se en la diversitat de l’islam i el sufí; el dijous 27 de juny a la Biblioteca Sant Pau-Sant Creu a les 17:30h.

Aquest cicle és fruit de la col·laboració entre l’OAR i Biblioteques de Barcelona, que té com a objectiu organitzar activitats diverses que donin a conèixer la pluralitat religiosa que caracteritza la ciutat de Barcelona

L’última contacontes, Agnès Agboton, explicarà a l’Àfrica central amb Abenyonhú, un conte amb què compartirà alguns dels elements de l’espiritualitat africana. Durant l'explicació, el conte convidarà a pensar sobre la seva importància a la vida quotidiana de les moltes comunitats que la practiquen, sigui a Barcelona o als seus països d’origen. Hi haurà dues sessions d'aquest ctwonte, el dimecres 3 de juliol a la Biblioteca Gòtic-Andreu Nin a les 11h i el dijous 11 de juliol a la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu a les 11h.

Aquest cicle és fruit de la ja consolidada col·laboració entre l’OAR i Biblioteques de Barcelona, iniciada el 2006 amb el cicle '7 Religions, 7 mirades del món', que té com a objectiu organitzar activitats diverses que donin a conèixer la pluralitat religiosa que caracteritza la ciutat de Barcelona. Les activitats són gratuïtes i amb aforament limitat. L’entrada és lliure fins a omplir l’aforament de cada sessió.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.