Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
càritas-servei-acompanyament-ocupacio-00
Fotografia: Càritas Barcelona.
Galeria d'imatges

CÀRITAS BARCELONA Més de 500 persones han participat en la 4a fira d’ocupació de Càritas Diocesana de Barcelona. Sota el nom ‘NO mATURo’, la fira ha comptat amb la participació de 32 empreses. L’acte 'Feina amb Cor' s’ha celebrat aquest dimecres 8 de maig al matí. Durant la jornada, les persones han tingut l’oportunitat de realitzar entrevistes, entregar el currículum i assistir a tallers formatius.

La responsable del programa de Formació i Inserció Laboral de Càritas Barcelona, Dessirée Garcia, ha fet valdre la importància d’aquesta quarta edició, que ha superat el nombre d’assistents i empreses respecte d’anys anteriors: “Aquest any, 32 empreses participen en la fira, cosa que demostra que el binomi entre Càritas i el teixit empresarial funciona”.

En aquest sentit, la responsable de Càritas ha posat en relleu que durant l’edició anterior, un 12% de les persones assistents a la fira van acabar trobant feina en alguna de les empreses participants. “La implicació de les empreses és imprescindible a l’hora d’inserir laboralment a les persones que acollim i acompanyament des de Càritas”, ha dit Garcia.

El 75% de les persones acompanyades pel servei d'ocupació de Càritas durant el 2023 s’han inserit de manera exitosa al mercat laboral

Amb relació al perfil de persones que s’han acompanyat des del servei d’acompanyament a l’ocupació de Càritas durant el 2023, Garcia ha indicat que la pobresa “és més intensa” en les dones sobretot en el cas d’aquelles que tenen càrregues familiars i que se n’han de fer càrrec totes soles. D’altra banda, també ha subratllat la dificultat més gran de les persones migrants a l’hora de trobar feina: “El 70% de les persones acompanyades pel programa eren estrangers no comunitaris”.

Malgrat aquests condicionants, des de Càritas s’afirma que trobar feina és possible, i que el 75% de les persones acompanyades per Feina amb Cor durant el 2023 s’han inserit de manera exitosa al mercat laboral.

Una demanda als partits polítics

Càritas ha demanat als partits polítics que implementin plans d’ocupació i formació flexibles, que permetin la regularització de les persones que es troben en situació administrativa irregular. “Els treballadors i treballadores en situació administrativa irregular paguen impostos indirectes a través del seu consum, però malauradament els impedeix realitzar aportacions fiscals”, han explicat des de Càritas.

Per això, s’ha demanat ampliar les iniciatives de suport a la contractació, com les línies ACOL i ESAL, potenciant aquells recursos que permetin regularitzar la situació de les persones per autorització de residència i treball.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.