Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
blanquerna-primera-uni
Fotografia: Blanquerna.

Blanquerna En el rànquing d’àmbits de coneixement, que avalua les universitats públiques i privades, l'URL es posiciona com la 1a universitat d’Espanya en Periodisme i Comunicació, i la tercera universitat catalana en l’àmbit de Ciències Polítiques amb el grau en Relacions Internacionals. Aquests dos àmbits els imparteix la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL. A més, la Universitat Ramon Llull destaca per tercer any consecutiu en la dimensió d’orientació internacional, amb tots els indicadors avaluats en màxim rendiment, és a dir, per sobre de la mitjana d’universitats.

La Universitat Ramon Llull (URL) és una de les 10 universitats d’Espanya amb més alt rendiment i la cinquena universitat del sistema universitari català, segons el Ranking CYD elaborat per la Fundación Conocimiento y Desarrollo (CYD), que enguany arriba a la seva desena edició.

En el rànquing per àmbits de coneixement, que permet analitzar els resultats de les universitats en les diferents branques, el CYD ha avaluat 3 dels àmbits de l'URL: 'Ciències Polítiques', amb relació al grau en Relacions Internacionals; 'Periodisme i Comunicació', impartits ambdós a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL; i 'Dret', impartit a la Facultat de Dret Esade-URL.

Pel que fa a l'àmbit de Periodisme i Comunicació s’ha valorat el grau en Periodisme i Comunicació Corporativa i el màster en Periodisme Avançat i Reporterisme. I en l'àmbit de Ciències Polítiques s’ha valorat el grau de Relacions Internacionals i el màster universitari en Comunicació Política i Social.

L'URL ha aconseguit 20 indicadors per sobre de la mitjana de les universitats

Per elaborar aquest rànquing institucional s’ha comptat amb la participació de 80 centres d’educació superior que representen el 93% de les 86 universitats del sistema universitari espanyol que imparteixen titulacions de grau. De les 80 universitats que s’hi han presentat, 48 són públiques i 32 privades, una més que en la passada edició. Totes aquestes universitats s’han avaluat d'acord amb 36 indicadors agrupats en 5 dimensions: ensenyament i aprenentatge, recerca, transferència de coneixement, orientació internacional i contribució al desenvolupament regional.

A més, l'URL ha aconseguit 20 indicadors en rendiment alt. És a dir, que se situen per sobre de la mitjana d’universitats. També n'ha aconseguit nou en rendiment mitjà.

Analitzant aquests indicadors, en resulta que l'URL destaca en els indicadors vinulats a la dimensió orientació internacional i se situa al capdavant d'Espanya en aquesta dimensió. En la dimensió d’ensenyament i aprenentatge, la universitat obté 7 dels 9 indicadors avaluats amb rendiment màxim i mitjà. Pel que fa a la dimensió de recerca, 3 dels 9 indicadors apareixen amb màxim rendiment. En el cas de la dimensió de transferència de coneixement, 3 dels 8 indicadors també estan per sobre de la mitjana d’universitats. Finalment, en la dimensió de contribució al desenvolupament regional, hi ha 2 indicadors de 4 amb màxim rendiment.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.