Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
IA call for ai ethics
Conferència de "Roma Call for AI Ethics"

UAO CEU La Universitat Abat Oliba CEU ha estat acceptada en la seva candidatura per ser part de la 'Roma Call for AI Ethics'. Es converteix, així, en la primera universitat de Catalunya a adherir-se als principis del document 'The Call for AI Ethics', impulsat per la Santa Seu a través de la Pontifícia Acadèmia per a la Vida en col·laboració amb Microsoft, IBM, FAO i el Ministeri d'Innovació d'Itàlia formen part dels signants originaris del document.

Aquesta aliança, iniciada en 2020, va néixer amb el propòsit de fomentar la reflexió sobre les implicacions ètiques de la Intel·ligència Artificial (IA) i promoure accions per a aconseguir que la implementació d'aquesta tecnologia es faci sota les premisses del bé comú i el respecte a la dignitat i centralitat de la persona.

'ROMA CALL FOR AI ETHICS' PROMOU la implementació dE L'Ia sota les premisses del bé comú i el respecte a la dignitat i centralitat de la persona

Precisament, la importància de posar la persona en el centre era l'eix de la carta que va presentar la UAO CEU per formalitzar la seva candidatura a formar part de les entitats que donen suport a la Roma Call. A més, la UAO CEU subratllava la contribució que pot realitzar en el terreny de la reflexió acadèmica sobre l'impacte de la IA en àmbits com el Dret, l'Economia, la Pedagogia o la Comunicació.

Com a compromisos concrets derivats de l'adhesió, aquesta universitat barcelonina inclourà en els seus graus continguts relatius a l'ètica en la IA, promourà la investigació sobre les implicacions ètiques de la IA i incorporarà l'objectiu de la inclusió en el context de la IA dins de les seves activitats de voluntariat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.