Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Escolapis
Jordi Vila al centre del nou equip provincial [Foto: Escola Pia]

Escolapis El pare Jordi Vilà Font ha estat escollit com a provincial de l'Escola Pia de Catalunya per al quadrienni 2023-2027. L’elecció del nou Provincial s’ha fet aquest dissabte 25 de març de 2023 en el marc del 66è Capítol Provincial, en el que han participat 28 religiosos de la Província catalana i de la Viceprovíncia de les Califòrnies. El pare Jordi Vilà substitueix al pare Eduard Pini, que ha ocupat el càrrec durant els darrers 8 anys.

Jordi Vilà Font va néixer a Caldes de Montbui el 1973. És Llicenciat en Humanitats i màster en Formació del Professorat de Secundària. Va fer els estudis eclesiàstics a la Facultat de Teologia de Catalunya i un postgrau en Espiritualitat a la Fundació Vidal i Barraquer.

L’any 2005 s’incorpora a l’Escola Pia de Catalunya i el 2006 realitza el noviciat després d’una experiència d’acció social i educativa al Senegal durant 6 mesos. Rep els ordres del diaconat i sacerdotal els anys 2016 i 2017 respectivament.

En Jordi Vilà ha treballat com a professor a l’Escola Pia de Caldes de Montbui i com a director a l’Escola Pia Luz Casanova de Nou Barris de Barcelona. A aquestes escoles, i a la de Sarrià, Vilanova i la Geltrú i Sant Antoni, també ha treballat en l’acció educativa i pastoral. Actualment, ocupava el càrrec de director a l’Escola Pia de Balaguer. En el darrer quadrienni ha estat el cap d’Àmbit de Participació, Presència i Fer Comunitat de l’Escola Pia de Catalunya.

Víctor Filella, Enric Canet, Joan Prat i Aniol Noguera han estat escollits com a assistents per formar part de la Congregació Provincial de l'Escola Pia de Catalunya per al quadrienni 2023-2027.

Aquesta elecció s'ha fet just després de la proclamació del Jordi Vilà Font com a nou Provincial. Junts formen ja la Congregació Provincial que dirigirà la institució i vetllarà pel compliment dels objectius que s’aprovin pel futur immediat de l’Orde.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.