Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
entrada-facultat-comunicacio-relacions-inter-blanquerna
Fotografia: Blanquerna.

BLANQUERNALa Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (Universitat Ramon Llull) acollirà els dies 29 i 30 de juny la XXIX edició del Congrés de la Sociedad Española de Periodística (SEP). Sota el títol de 'Periodistes en redefinició. Funcions i nous perfils professionals', l’edició d’enguany tractarà sobre els nous rols de la professió i els reptes als quals s’enfronta actualment el periodisme.

Des de Blanquerna expliquen que el congrés servirà per a la "redefinició del periodisme" a través de diferents reptes. Aquests reptes són el plantejament del debat sobre les necessitats formatives, els dilemes ètics i la frontera entre el servei a la societat, i la rendibilitat dels models actuals de negoci.

Es podran presentar propostes de comunicació de forma resumida omplint la plantilla que es pot descarregar a la pàgina web del congrés fins al 31 de març. La trobada es distribuirà en vuit taules que es podran seguir presencialment i en format telemàtic.

Intel·ligència artificial, nous perfils professionals o el metavers

Els eixos temàtics són Perfils professionals i negoci en el periodisme; Funcions claus de la professió periodística; Necessitats formatives per periodistes: de la Universitat a la redefinició constant; Periodistes 4.0: del periodisme digital al metavers; intel·ligència artificial i periodisme: avantatges i reptes de l’automatització; Periodistes contra la desinformació; Marca personal i periodistes: informadors o influencers; i, Periodistes de marca: dels gabinets de premsa al branded content.

Les propostes podran formar part del número especial 'Periodistas más allá del periodismo: nuevas figuras para los retos del presente y del futuro' de la revista Textual & Visual Media, editada per la SEP, i al número especial 'New roles of Journalism and Disruptive Media: a challenging future' de Journalism and Media, sense cap cost pels autors.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.