Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
CIPE 2

CR / ACN La Comissió d'Investigació sobre la Pederàstia del Parlament s'ha tornat a ajornar per defectes de forma a l'hora de citar els compareixents. El pla de treball presentat pel PSC, ERC, Junts, CUP i En Comú Podem proposa citar prop de 90 de representants eclesiàstics, experts sobre abusos i víctimes de pederàstica, així com representants institucionals, d'escoles i de lleure. La presidenta de la Comissió, Susana Segovia (ECP), ha detallat que el problema rau en el fet que el document no especifica quines d'aquestes persones i organitzacions ho han de fer en qualitat de testimonis i quines en qualitat d'experts. En els pròxims dies els grups tractaran de concretar aquests aspectes per poder dur a terme la votació el dilluns, 27 de març.

Segovia s’ha mostrat crítica amb el pla de treball presentat pels grups i ha assegurat que totes les formacions "són responsables de les seves mancances". Ha lamentat que la Comissió s’hagi dilatat tant en el temps hi ha demanat als partits polítics aprovar el document sense el llistat de testimonis i experts, o aprovar-lo només amb els noms de les cinc persones que formen part del bloc 2, el que fa referència a la mirada de les víctimes i que ja haurien accedit ha participar-hi com a testimonis.

Els grups parlamentaris Es reuniran de nou el dilluns 27 de març per dur a terme la votació del pla de treball

Concretament, s'han proposat noms com Miguel Hurtado, que va denunciar els abusos d'un monjo de Montserrat; Aurora Martín, víctima d'un familiar; dues víctimes de maltractament a la Casa de la Caritat a Sant Boi; i una exinterna del centre del Patronato de Protección de la Mujer.

Tot i que les diputades Dolors Sabater, de la CUP; Jessica González, dels Comuns; i Raquel Sans, d'ERC, s’han mostrat a favor d’aquesta proposta; el PSC i Junts no l’han vist amb bons ulls. Després d’un recés de deu minuts, els grups han tornat a reunir-se i finalment la presidenta de la comissió ha portat a votació la petició dels socialistes d’ajornar l'aprovació del pla de treball una setmana. Junts s’hi ha sumat i els grups s’han emplaçat a reunir-se de nou el proper dilluns, 27 de març, a les 14:00 hores.

Amb l'absència de Vox, Cs i el PPC

Es dona la circumstància que el document no concreta el nom d’algunes de les persones plantejades per a comparèixer en nom d’entitats o institucions. Aquest és el cas de la Conferència Episcopal Espanyola, l'arxidiòcesi de Barcelona, els bisbats de Solsona, Vic i Barcelona, o l'Abadia de Montserrat, així com de centres educatius com els Maristes, les escoles Jesuïtes, els Escolapis o les escoles Vedruna, entre d’altres.

A la sessió d'aquest dilluns no hi han participat diputats de Vox, Cs ni el PPC. En el cas de Vox ja han avançat que no participaran en cap sessió d'aquesta comissió d'investigació tot i que en un inici havien designat el diputat Manuel Acosta com a representant. El grup d'extrema dreta assegura que el Parlament no els sembla "el lloc adequat per investigar res" d'aquesta qüestió. Per la seva banda des del PPC no van arribar a designar cap diputat per participar en l'òrgan.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.