Salta al contenuto principale

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya ha difós uns vídeos amb la reflexió de tres dones sobre diversos aspectes relacionats amb aquesta diada. Aquí us transcric el que ha elaborat Quiteria Guirao, militant de l’ACO de Mataró, que presenta cinc propostes per avançar en el reconeixement del paper de les dones dintre l’Església. Unes propostes que el que tenen de més destacable és que no són propostes de màxims, sinó propostes perfectament factibles dintre l’actual normativa eclesial. A veure si algú s’anima. Diuen així:

Formació de les dones. Que les diòcesis, el bisbe, apostin per becar la formació en teologia, en bíblia, en litúrgia, en altres disciplines, que faci que moltes dones puguin accedir a llocs en plena igualtat entre els homes i les dones dintre de la nostra Església.

Formadores en els seminaris. Incorporar dones formadores en els seminaris, que facin possible que els preveres del present i del futur també escoltin la veu de les dones en el seu procés de formació cap a anar a realitzar la seva tasca pastoral en les comunitats parroquials.

En els llocs de decisió. Obrir els espais deliberatius i de decisió de les estructures eclesials a les dones. Cada vegada s’han incorporat més dones, i dones preparades, que estan en espais de deliberació. També cal que estiguin en espais de decisió. Cal obrir aquests espais.

Un espai segur per a les dones. La nostra Església ha de ser un espai segur per a les dones que pateixen violència masclista. Ha de ser un espai on siguin acollides, on siguin escoltades, on siguin acompanyades, i on rebin el consol de que poden tenir una vida millor.

Dignificar el treball de cura. I per acabar, en el Dia Internacional de les Dones, aprofito per dir que cal dignificar el treball de cura. Tant en l’àmbit productiu, amb un sou digne, amb uns horaris que facin possible la vida fora de la feina, com en l’àmbit personal, intern, de la família, on caldria compartir aquestes cures. Entre l’home i la dona, i també, naturalment, amb els fills i filles.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.