Salta al contenuto principale
Fra Valentí amb les tradicionals matraques de Setmana Santa
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Capella dels Dolors de la basílica de Santa Maria
Adreça (carrer i número)
Plaça Fossar Xic, 3-5
Municipi
Mataró
Nom de l'entitat organitzadora
Els Armats de Mataró
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment

Presentació de 'Passió per Setmana Santa', de Valentí Serra, a Mataró

Conferència de Fra Valentí Serra de Manresa sobre allò essencial que cal saber de la Passió, un fet que marca la nostra història i orienta el nostre calendari festiu.

De la mà de fra Valentí Serra de Manresa, arxiver dels caputxins i reconegut estudiós de la cultura popular, descobrirem allò essencial que cal saber entorn de la Passió i la Setmana Santa.

L’autor del llibre Passió per la Setmana Santa . Festes i tradicions (13è títol de la Col·lecció l'Ermità d'EDICIONS MORERA), ens ofereix una aproximació històrica efectuada a partir de documents d’arxiu i de fonts impreses poc conegudes i ens descriu les principals tradicions populars i religioses articulades entorn de les celebracions de la Setmana Santa a Catalunya, des del diumenge de Rams fins a Pasqua, dedicant una particular atenció al viacrucis i a les nombroses processons.

Ens fa una aproximació històrica a la Passió de Crist basada en el recull ordenat de les nombroses notícies que ens han arribat sobre les crucifixions en el món romà, un repàs de la ltúrgia, un relat de les tradicions pròpies i les representacions teatrals, una relació de les principals devocions i relíquies i també els àpats més característics i les hebes santes vinculades entorn de la Setmana