Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
francesc-torralba-dicasteri-00
Fotografia: Francesc Torralba.

CR El papa Francesc ha nomenat el teòleg català Francesc Torralba membre del dicasteri per a la Cultura i l’Educació. Torralba ha estat nomenat juntament amb els 34 membres de tot el món, principalment cardenals i bisbes, que formen la plenària del nou dicasteri. En la llista només hi ha tres laics: Torralba, com a director de la Càtedra ETHOS de la Universitat Ramon Llull; Paelo Ruffini, prefecte del dicasteri de la Comunicació; i Rafael Vicuña, de la Pontificia Universidad Católica de Xile.

En la reforma de la cúria vaticana que es va aprovar l’any passat, es van unificar en un sol dicasteri les competències de la Congregació per a l’Educació Catòlica i del Pontifici Consell per a la Cultura. Torralba ja havia estat consultor del Consell pontifici per a la Cultura, dirigit pel cardenal Gianfranco Ravasi. Però ara com a membre del dicasteri formarà part de la plenària i l’assemblea d’aquest organisme pontifici.

Francesc Torralba Roselló (Barcelona, 1967) és professor de la Universitat Ramon Llull a les tres facultats de Blanquerna i a la Facultat de Filosofia, i en la mateixa universitat dirigeix la Càtedra Ethos d’ètica aplicada. És doctor de filosofia i en teologia i va centrar els seus estudis en figures com Kierkegaard, Von Balthasar i Nietzsche. La seva intensa activitat acadèmica l’ha compaginat amb la divulgació a través dels mitjans de comunicació i en nombroses conferències i congressos. També és president del Consell assessor per a la diversitat religiosa de la Generalitat de Catalunya. És casat i pare de cinc fills.

El nomenament dels membres dels dicasteris depenen del Papa a proposta del prefecte. Des del setembre el dicasteri per a la Cultura i l’Educació està presidit pel cardenal portuguès José Tolentino de Mendonça.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.