Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
sjd-gent-gran
Fotografia: Solidaritat Sant Joan de Déu.

Solidaritat Sant Joan de Déu Des de la Fundació Germà Tomàs Canet, de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, han iniciat una nova edició de la campanya 'Tractem bé', per sensibilitzar sobre els maltractaments a les persones grans. En aquesta ocasió, la campanya mostra els diferents tipus de maltractament que poden patir aquestes persones en positiu i, implicant-hi a persones joves, que expliquen com volen que les tractin quan siguin grans.

La campanya la formen 5 vídeos que plantegen diferents maltractaments: negar les capacitats de decisió de les persones grans; no garantir la seva cura; la manca de respecte; l'abús econòmic; o l'aïllament.

Aquesta campanya compta amb la col·laboració del Consell Municipal de les Persones Grans de Manresa, el Consell de les Persones Grans del Bages i el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Protecció jurídica i suport a la presa de decisions

La Fundació Germà Tomàs Canet exerceix el càrrec de protecció jurídica de persones amb discapacitat i que principalment pateixen una malaltia mental, però també de gent gran o amb discapacitat intel·lectual. Els ofereix el suport que la sentència judicial determina tant en les figures com en l’abast (defensa judicial, curatela o tutela) o el que la mateixa persona ha demanat (assistència).

Aquesta tasca es desenvolupa des de les tres seus de la Fundació, a Sant Boi de Llobregat, Almacelles i Manresa, i abraça les demarcacions geogràfiques del Baix Llobregat (sud), el Garraf, el Barcelonès, el Bages i les Terres de Lleida.

El servei s’organitza en subequips d’atenció social formats pel/per la referent tutelar i l’auxiliar de tuteles, amb una coordinació a cada seu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.