Salta al contenuto principale
blog-ruth-any-nou-feliç

És el desig que tots ens diem en començar un nou any i que mantenim durant uns dies a mesura que anem trobant-nos amb persones que encara no hem vist i a qui volem augurar-li un feliç any nou. Crec que és més que una frase feta, és l’expressió sincera d'un desig intrínsec en l’ésser humà, que és el de viure en felicitat!

És cert que tots volem ser feliços, però curiosament pocs són els que ho aconsegueixen. En la meva pràctica de la pastoral massa sovint acompanyo persones de rerefons ben diferents, que se senten frustrades perquè pensen que no són felices, que no obtenen allò que desitgen.

I no m’estranya, en el primer món vivim avassallats per una quantitat desorbitada de desitjos creats a base de publicitat. Publicitat enganyosa que ens fa creure justament que per se feliços hem d’adquirir allò que ells ens oferiran amb una estratègia subtil i molt ben embolicada. Perquè creiem falsament que sempre ens manca alguna cosa.

A les escoles ens diuen que les nenes i els nens han de ser feliços. I francament d'acord a què es pot mesurar aquesta felicitat?

Des de la meva perspectiva de l'evangeli, és l’aprenentatge d'acceptar la vida tal com ens arriba, desenvolupant la contentació per allò que tenim, en vers de la frustració per allò que creiem no tenir.

Deien els estoics que si volem ser feliços no hem d'augmentar les possessions sinó reduir els desitjos.

Així que treballo per ajudar a cada persona a ser veritablement feliç aprenent a gaudir de cada dia, sigui com sigui el dia, valorant allò que té i reduint la necessitat de coses que probablement no són ni reals.

T’auguro que puguis ser veritablement feliç aquest nou any!

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.