Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
catedral-lleida
Fotografia: Bisbat de Lleida.
Galeria d'imatges

CR Després de les primeres reaccions a la mort del papa Benet XVI dels bisbats amb seu a Catalunya, les diferents diòcesis han començat a organitzar misses funerals per recordar el papa emèrit arreu del territori. Les celebracions es duran a terme entre aquest dissabte i el divendres 13 de gener.

A Barcelona, la basílica de la Sagrada Família acollirà aquest dissabte a les 17:00 h l'eucaristia "pel repòs etern" de Joseph Ratzinger. L'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, serà l'encarregat de presidir l'eucaristia acompanyat dels bisbes auxiliars Sergi Gordo i Javier Vilanova. L'arquebisbat de Barcelona ha anunciat que la missa serà d'accés lliure i que es podrà accedir a la basílica a partir de les 16:15 h fins a completar l'aforament.

Els bisbes catalans presidiran les eucaristies en record del papa emèrit

També el dissabte es recordarà Benet XVI a Tarragona, Lleida, Vic i Girona. Les eucaristies de les quatre diòcesis començaran a les 11:00 h i tindran lloc a les respectives catedrals. En el cas de Lleida i Vic s'ha explicitat que els bisbes Salvador Giménez i Romà Casanova presidiran les celebracions. A Solsona també se celebrarà dissabte l'eucaristia en record al Papa, però aquesta serà a les 12:00 h del migdia. En aquest cas també s'ha confirmat que el bisbe Francesc Conesa presidirà l'eucaristia a la catedral.

A Terrassa, la missa per Ratzinger serà el divendres 13 de gener a les 20:00 h. La presidirà el bisbe Salvador Cristau a la catedral.

Pel que fa al bisbat de Sant Feliu de Llobregat, en els dies vinents s'informarà d'aquesta eucaristia que tindrà lloc a la Catedral Parròquia de Sant Llorenç. A Urgell, des del bisbat s'ha informat que en els propers dies, a totes les parròquies i esglésies de la diòcesi, es farà una missa funeral "per l'ànima del papa Benet XVI".

Un llibre de condolences per acomiadar el pontífex

A més, l'arquebisbat de Barcelona també ha posat a disposició de la ciutadania aquest dilluns un llibre de condolences al palau episcopal. Tots aquells que ho vulguin, poden apropar-s'hi per acomiadar el pontífex emèrit a través d'un escrit. L'horari d'accés al llibre serà de 10 a 13:30 h.

Una de les personalitats que s'ha acostat aquest matí al palau episcopal per signar el llibre de condolences ha estat, precisament, el president delegat de la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, Esteve Camps. Ho ha fet acompanyat del secretari de la junta, Jaume Solé; del director general Xavier Martínez; i de l'arquitecte director de la basílica, Jordi Faulí. "Recordem amb estima la seva vinguda el 2010 a Barcelona per a la dedicació de la basílica", han expressat des de la Sagrada Família

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.