Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Papa Plora
Foto: Vatican News

Jordi Llisterri- CR “Mare de Déu Immaculada, avui m'hauria agradat portar-te l'acció de gràcies del poble ucraïnès...”. I aquí el papa Francesc ha hagut d’aturar el discurs i s’ha posat plorar. Sol, agafat a la cadira i davant del micròfon mut. Ha estat aquest dijous a la tarda davant el monument de la Immaculada de Roma.

Com es tradició, Francesc ha anat a fer una ofrena floral a la Mare de Déu que hi ha a la columna de la coneguda Piazza di Spagna. Rebut per l'alcalde Roberto Gualtieri i pel cardenal vicari de Roma Angelo De Donatis, ha arribat recolzat en un bastó i després ha saludat als assistents des de la cadira de rodes. Abans d'arribar a la plaça, el papa s’havia aturat a resar davant la icona de la Salus Populi Romani, a la Basílica de Santa Maria La Major, com fa habitualment abans i després d’emprendre un viatge.

El Papa s’ha emocionat demanat “la pau que portem tant de temps demanant” pel poble ucraïnès. En aquest punt el públic s’ha adonat del motiu del silenci del papa i l’ha aplaudit, mentre les autoritats que tenia més a prop no han sabut com reaccionar.

Després de la pausa, ha afegit que enlloc de la pau, “encara t'he de portar la súplica dels nens, dels ancians dels pares i mares, dels joves d'aquesta terra martiritzada, que pateix tant. Però, en realitat, tots sabem que ets amb ells i amb tots els que pateixen, com tu vas estar al costat de la creu del teu Fill”.

Aquest any s’ha recuperat l’ofrena amb públic després de dos anys. El papa ha beneït una gran cistella de roses blanques que s’ha deixat com ofrena al peu del monument de la Immaculada Concepció. Aquesta tradició romana la va iniciar el 1953 Pius XII.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.