Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
bar-fundacio-comtal
Fotografia: Fundació Comtal.

Fundació Comtal Al Convent de Sant Agustí de Barcelona ja s'hi pot prendre un cafè o menjar un bon croissant gràcies a la iniciativa de la Fundació Comtal de La Salle de Catalunya. El Bar del Convent és un nou establiment que promociona aquesta fundació i que vol promoure el treball de joves en situació vulnerable.

Reduir les desigualtats i donar continuïtat a la integració social i laboral de l'alumnat de l'Escola de Segona Oportunitat de la Fundació. Aquests són alguns dels objectius amb què ha obert la fundació de La Salle el nou establiment al Centre Cívic Convent Sant Agustí, al barri del born.

"He aconseguit una feina que m'aporta experiència al sector i m'ajuda a desenvolupar les meves competències professionals"

Un d'aquests joves que ha pogut aprofitar l'oportunitat que ofereix el Bar del Convent de la Fundació Comtal és l'Amine. Ell va arribar a Barcelona l’agost de l’any passat des d'Uchda, al Marroc. Va passar per un viatge migratori ple de dificultats, pors i angoixa. "Un viatge que ha canviat i marcat la seva vida i personalitat", expliquen des de la Fundació.

En arribar a Barcelona va entrar en un pis de menors fins a complir la majoria d’edat. És llavors quan va ser derivat a un pis tutelat de promoció a l’autonomia. Pocs mesos després va entrar a viure en un pis compartit. Des d’aquests recursos li van parlar de la Fundació Comtal i la formació que oferim a la nostra Escola de Segona Oportunitat.

Ara està estudiant un PFI d’Auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració, a l'escola de la Fundació Comtal. En veure el seu itinerari d’èxit i superació personal, així com el seu potencial i talent, el passat mes d’octubre l’empresa d’inserció Sant Pere Food Services no va dubtar a oferir-li una oportunitat laboral al Bar del Convent. "He aconseguit una feina que m'aporta experiència al sector i m'ajuda a desenvolupar les meves competències professionals", expressa l'Amine emocionat.

Un projecte possible gràcies a tres entitats

El Bar del Convent és un projecte possible gràcies a l'empresa d'inserció Sant Pere Food Service, formada per tres entitats amb vocació de servei: Fundació Comtal, organització no lucrativa que treballa des de l'any 1994 a Ciutat Vella perquè els infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat tinguin oportunitats; Revisa, organització dedicada als serveis de càtering des d'una perspectiva saludable, sostenible i social; i la institució La Salle, entitat educativa arrelada al barri des de fa més de 140 anys.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.