Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
medalla-honor-barcelona-2022
Fotografia: Ajuntament. de Barcelona.

CR Barcelona ha atorgat una de les medalles d'honor 2022 a la Casa d'Espiritualitat Sant Felip Neri - Fundació Valors, creada per les monges filipenses de la ciutat. L'acte de lliurament del guardó que ha tingut lloc aquest dimecres al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona ha servit per homenatjar les persones i les entitats compromeses amb els valors cívics i el compromís comunitari.

D'entre les catorze entitats homenatjades amb la medalla d'honor de la ciutat, a la Casa d'Espiritualitat Sant Felip Neri se l'ha reconegut per "la tasca i repercussió social i humanística en els camps de l'espiritualitat, l'educació, la salut, l'art o la cohesió social de la fundació".

La medalla d'honor de la ciutat reconeix persones i entitats compromeses amb els valors cívics

L’any 2006, la Comunitat Filipense de Sant Gervasi de Barcelona juntament amb un grup de laics afins van creure necessari dotar a la ciutat d’un espai d’acollida. Volien que fos un punt de referència per aquells que senten la necessitat de trobar sentit a la seva vida, aprofundir en la seva espiritualitat i contribuir al bé comú i a la transformació social.

La Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri es va inaugurar l’any 2009. Els objectius de la casa es desenvolupen a través de les àrees que constitueixen la Fundació: àrea d’espiritualitat, àrea d’educació, àrea de salut, àrea de música i arts, àrea de cohesió social, àrea de filosofia i àrea de comunicació.

Unes medalles escollides pels deu districtes de Barcelona

L’acte d’enguany també ha recongut la tasca de persones i entitats que han estat en la primera línia de la lluita contra la Covid-19, que també van marcar les medalles de l'any passat.

De les vint-i-cinc medalles, cinc s’entreguen en l’àmbit de ciutat i les vint restants les escullen cadascun dels deu districtes. El Consell Municipal va aprovar per unanimitat la llista completa de persones i entitats per rebre les medalles 2022 en el ple d'aquest mes de juliol.

Símbol de la ciutadania compromesa

L’Ajuntament de Barcelona va instituir les Medalles d’Honor de la Ciutat l’any 1997, amb motiu de la commemoració del centenari de les agregacions dels municipis propers al pla de la ciutat. Per celebrar el naixement de la gran Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona distingeix cada any amb aquest guardó vint-i-cinc ciutadans i entitats, per la seva tasca a favor de la comunitat.

La Medalla d'Honor de Barcelona és una distinció a persones, físiques o jurídiques, nacionals o estrangeres, que hagin destacat en favor de la ciutat, així com en la defensa de les virtuts i valors cívics. Els guardonats ho són per la seva trajectòria i també com a símbol i com a representants d'una ciutadania compromesa amb els valors de la solidaritat, la convivència, el desenvolupament sostenible, el diàleg i la cultura de la pau.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.