Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
trobades-maristes-rubi-2022-00
Fotografia: Maristes.
Galeria d'imatges

MARISTESMés de 600 assistents han format part de la Trobada Marista que ha tingut lloc aquest dissabte a Rubí. Una jornada en què el provincial de l'Hermitage, Gabriel Villa-Real, ha demanat "pensar en gran" fent referència a "pensar en el que val la pena i en allò que dona vida". Des de la congregació dels maristes asseguren que "ha estat una jornada de retrobaments, per fer xarxa i crear sentiments de família".

Gabriel Villa-Real s'ha dirigit als assistents de la trobada convidant-los també a "viure l’avui des de l’optimisme, la confiança, la serenor i l’esperança". Per a ell, viure així, ajudarà "a créixer i a caminar amb energia".

En la mateixa línia de “pensar en gran” s'ha expressat el president del Patronat de les fundacions maristes, Lluís Serra. En el seu discurs, ha recordat els orígens de la Institució: “Marcel·lí Champagnat pensava en gran des de la humilitat personal, perquè el seu somni era més gran que la seva pròpia realitat”. Villa-Real i Serra han expressat la necessitat de "canviar per evolucionar" i han apel·lat a la importància que té cadascuna de les persones que forma part de la família marista perquè el projecte educatiu continuï endavant.

Cinc eixos per a la ruta del compromís i la valentia

El director dels Maristes Rubí, Valentí Alarcón, ha donat la benvinguda als assistents i ha tingut paraules d’agraïment cap als nois voluntaris, que també han ajudat a fer que la celebració fos possible.

Un dels moments clau de la jornada ha estat la presentació dels cinc eixos d’acció que han de marcar la ruta que Maristes Catalunya ha començat a seguir: 'La Ruta del Compromís i la Valentia'. Aquests cinc eixos són: les persones, la innovació diferencial, l'eficientar, l'advocacy i el fer claus. La directora general dels Maristes a Catalunya, Loreto Rubio, i el mag Sergi Armentano han estat els encarregats de desgranar els eixos amb trucs de màgia sorprenents per explicar on son i on volen anar.

Tot seguit, Oliver Watson de 'Ready for people' ha marcat l'objectiu de "trobar el propi ritme com a col·lectiu". Els assistents l'han assolit com un tot coordinat a través de la música i el ritme

L'animació i el bon humor ha arribat quan Jose Molina ha pujat dalt de l'escenari. La fi de festa ha estat a càrrec del grup musical Ubuntu, nascut en l’entorn marista, que ha amenitzat el dinar a peu dret i ha tocat cançons noves i clàssics de sempre.

A l’esdeveniment hi han assistit educadors d’escoles i obres socials, personal d’administració i serveis, germans, monitors i animadors. Tots ells han expressat que s'ha viscut una gran jornada festiva en què s'ha compartit, gaudit i agraït. A més, també ha servit per tornar-se a trobar, en alguns casos, i per conèixer gent nova, en d'altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.