Salta al contenuto principale
By Pastoral Obrera de Catalunya .
I Setmana d'Advent

(Jaume Duch) Ens trobem avui a l'inici d'un nou any litúrgic (A). En tornar al temps de l'Advent ens disposem a reprendre novament el camí d'un millor acolliment del Senyor. Escoltarem paraules que, amb el pas del temps, poden haver desdibuixat la importància de la nostra conversió. Tothom, començant per nosaltres mateixos, vivim sovint distrets, dedicats a les "nostres coses": mengem, bevem, renyim, envegem, mirem d'aprofitar el temps a la nostra manera... Obrim, doncs, ulls i orelles, el Senyor s'acosta. Després de la nit torna a fer-se de dia.

Ja és hora d'espavilar-se, va dir sant Pau als cristians de Roma. L'Evangeli ens amonesta, també, dient: "Vetlleu perquè no sabeu quin dia vindrà el vostre Senyor." L'Advent s'obre una vegada més amb to d'urgència: cal despertar-se. Despertar-se, però, no significa esperar asseguts que arribi la festa de Nadal, o que "l'últim dia" deixi de ser una amenaça que fa por. Despertar vol dir: activar en nosaltres la capacitat de descobrir el que és més important en la vida, i posar-nos en acció per aconseguir-ho.

Déu, en la seva iniciativa, ha introduït el seu temps en el temps dels homes, la qual cosa vol dir que cada instant té valor etern, i per això cal viure'l sempre com el moment més impor- tant i definitiu que tenim al nostre abast. No s'ha de menystenir mai les possibilitats i la riquesa del moment present.

L'Advent ha arribat per ajudar-nos, una vegada més, a descobrir què és urgent i abandonar les activitats de la nit per obrir-se a la llum. És necessari adonar-se que les nostres mans estan buides, encara que ens deixem captivar pel que és efímer i perdem el temps comptant monedes, el nostre cor no trobarà repòs acumulant tan sols buidor. Durant aquest temps haurem de descobrir millor, per suprimir-ho, tot el que fa nosa al nostre progrés segons el voler de Déu. Donem la benvinguda, un any més, al temps de gràcia que és d'Advent, ell ens pot ajudar a descobrir el mal que hi ha en nosaltres, i despertar-nos de la somnolència que ens acompanya sovint.

S'acaba la nit i ve el dia, acollim el Salvador. És hora de posar-nos en activitat tal com ens ho recorda el profeta Isaïes. En la primera lectura, ell és el profeta de l'Advent de Déu: "De les espases cal fer-ne arades per llaurar la terra, i de les llances cal fer-ne falçons per veremar." Avui tot recomença, per a Déu el més important és la vida digna i benaurada dels homes i dones del món. A nosaltres ens convida a prendre les nostres responsabilitats, perquè avui es juga el futur de la història de tots, segons el projecte de Déu.

Gruppi

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.