Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
MEG-AGO-Barcelona-2022
Fotografia: MEG.

MEGLa 46a Assemblea General Ordinària (AGO) de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) se celebrarà aquest diumenge, 27 de novembre, als Cinemes Aribau de Barcelona. S'espera que més de 800 joves voluntaris assisteixin a la trobada. Enguany, l’AGO té un contingut històric: es votaran i, si escau, es formalitzaran els canvis substancials que l’entitat fa mesos que treballa internament sota el projecte 'Canviem per canviar el món'. És per aquest motiu que el lema de l’AGO d’enguany és ‘Som llavor de canvi’.

El projecte s’ha enfocat a renovar el model de governança democràtica, el mètode pedagògic, i la definició i valors de l’entitat. Concretament, es portarà a votació una modificació dels estatuts referent a l’estructura de l’entitat, avançant cap a una organització més horitzontal, equilibrada i sostenible, que posi al centre la pedagogia i les cures.

L’Assemblea comptarà amb un acte públic on participaran representants institucionals de la Generalitat, com el conseller del Departament de Drets Socials, Carles Campuzano i la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls. També hi assistiran els regidors de l’Ajuntament de Barcelona Joan Ramon Riera i Pau González. L’acte públic també comptarà amb la intervenció de l’integrant del grup musical Xiula, Jan Garrido, que ha estat membre de MEG.

En l’AGO d’enguany es recuperen les activitats del cap de setmana. Tots els assistents estan convocats a Barcelona des del dissabte, 26 de novembre, per a participar en dinàmiques i teixir vincles dins de l’entitat. A més, està prevista una vetllada amb música i concerts al Parc Joan Miró, al barri de l’Eixample Esquerre.

Cada any, MEG celebra la seva Assemblea General en una de les vuit demarcacions en què es divideix l’entitat. Enguany, és el torn de la Demarcació de Barcelonès, que agrupa 33 dels 152 agrupaments escoltes i guies de MEG. Aquest també és un curs especial per a aquesta demarcació, que estrena nova estructura territorial, dividint-se en dues sotsdemarcacions: Barcelonès Mar i Barcelonès Muntanya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.