Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
sjd-inauguracio-00
Fotografia: Sant Joan de Déu.
Galeria d'imatges

Sant Joan de Déu Les noves instal·lacions del Campus Docent Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat ja són una realitat. S'han inaugurat oficialment aquest dissabte i, amb aquests nous espais, Sant Joan de Déu unifica l'oferta dels diferents cicles formatius de la institució a Barcelona i la seva àrea metropolitana. També augmenta la capacitat d'aquestes noves instal·lacions que es van obrir al setembre, coincidint amb l'inici del curs acadèmic 2022-2023.

En l'acte d'inauguració hi ha participat el superior provincial de l'orde a Espanya, Amador Fernández; la directora general del Campus Docent SJD, Lorena Molina; la vicerectora de política acadèmica i qualitat de la Universitat de Barcelona, ​​M. Pilar Delgado; la gerent de la Regió Sanitària de Barcelona-Àmbit Metropolità Sud, Gemma Valeta; i la regidora de Ciutat Educadora de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Alba Martínez.

Fernández, durant la inauguració, ha declarat que “aquestes noves instal·lacions són un clar exponent de la vocació de permanència i de futur que tenim a l'Orde que, després de gairebé 500 anys de vida com a institució, seguim mantenint la innovació com eix central de la nostra manera de servir la societat, al més pur estil del nostre fundador”.

I és que la filosofia d'aquest nou Campus segons la doctora Lorena Molina, directora general del Campus Sant Joan de Déu, posa de manifest que “s'han generat espais que conviden a reaprendre, cocrear, investigar, reflexionar, compartir i liderar" Explica que acompanyen l'alumnat perquè sigui conscient de la importància de mirar la salut en positiu. Fer-ho des d'actius com l'hospitalitat, la gratitud, l'autoeficàcia, la resistència i l'empatia per promocionar i millorar la salut de les persones i la seva qualitat de vida, sense distincions ni exclusions”.

A l'acte d'inauguració també hi han assistit representants de l'Orde com el primer conseller general, Joaquim Erra; el primer conseller provincial, José Luis Fonseca; la directora economicofinancera de l'Orde a Espanya, Dolores Sáenz; i el director assistencial d'aquesta, Josep Pifarré; acompanyats de representants d'altres centres de Sant Joan de Déu i altres entitats.

Formació continuada per a professionals de la salut

Els alumnes inscrits al Campus poden cursar el Grau Universitari d'Infermeria i diverses titulacions de Formació Professional de Grau Mitjà i Grau Superior, així com Màsters i Postgraus en diverses disciplines de salut i sociosanitàries. El centre també imparteix formació continuada per a professionals de la salut.

El nou Campus respon a l'objectiu estratègic de contribuir a la formació integral, professional, humana i ètica d'aquelles persones que se senten iniciades vocacionalment i que tenen aptituds per atendre, guarir i servir l'individu i la comunitat, sigui en situació de salut o malaltia. D'aquesta reflexió se'n crea el lema del nou campus: "El futur és el nostre origen".

En aquesta línia Juan José Afonso, director general de Sant Joan de Déu a Espanya, ha afirmat que “tenim l'obligació de formar els nous professionals sanitaris de demà entenent com són, que els importa i que els motiva". "Amb el seu llenguatge, amb la seva manera d'entendre la vida i no oblidant mai que el bé més sagrat que atresoren, i que hem de protegir, en la seva vocació per guarir i cuidar els altres”, ha dit.

Una inversió d'11,5 milions d'euros

L'espai acadèmic, distribuït en tres plantes, consta d'11 aules divisibles per tenir la màxima flexibilitat espacial o mobiliari, i disposen de les darreres tecnologies i connexió digital. També hi ha sales per a reunions i tutoria, una biblioteca amb un fons bibliogràfic important i accés al CRAI de la UB, i espais d'esbarjo com la terrassa i la cantina que està gestionada pels centres d'especials de treball Intecserveis, del mateix Orde Hospitalari, i la Fundació Formació i Treball.

Ubicat al recinte del Parc Sanitari Sant Joan de Déu amb què la institució compta en aquest municipi del Baix Llobregat, el projecte ha suposat una inversió d'11,5 milions d'euros i ha estat finançada íntegrament per l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu. S'ha fet una construcció d'un edifici de 5.000 metres quadrats amb unes instal·lacions a l'avantguarda tecnològica i adaptades als nous models d'aprenentatge actiu. La durada de les obres ha estat un any i mig.

El Campus Docent imparteix formació integral des de l'any 1962 i com a centre d'ensenyament superior, en règim privat, està reconegut pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i adscrit a la Universitat de Barcelona (UB).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.