Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
boicot-qatar
Fotografia: Justícia i Pau.

Justícia i Pau Per la violació sistemàtica de drets humans, la mort de 6.500 immigrants i el missatge d'intolerància a les llibertats individuals que transmet al món. Són alguns dels motius pels quals Justícia i Pau ha fet públic en un comunicat el seu rebuig a la celebració del mundial de futbol que té lloc aquests dies a Qatar. Un mundial que, per l'entitat, reflecteix "la decadència de la societat i la prioritat que existeix pels diners, inclusivament per sobre dels drets i les llibertats humanes".

Ja ha començat la que possiblement és la Copa Mundial més controvertida de totes, i les raons no són poques. Passant per denúncies d'abús, explotació i treballs forçats, a les xifres alarmants d'accidents laborals i de morts de treballadors immigrants, fins a l'arcaica posició política que penalitza els drets humans de la comunitat LGBT+ i el seu sistema discriminatori de tutela masculina que nega a les dones els seus drets i llibertats.

La llarga llista de violacions als drets humans que tenen lloc a Qatar és una realitat. Des de Justícia i Pau recorden que "no s'ha d'ignorar-la". Fins i tot, en el marc d'uns jocs esportius internacionals com la Copa Mundial de la FIFA. "El que tradicionalment ha estat un esdeveniment que uneix a totes les nacions sota uns valors de solidaritat, companyonia i respecte, avui, amb Qatar 2022, reflecteix la decadència de la societat", asseguren.

Un esdeveniment que deixarà més morts que minuts jugats

Justícia i Pau recolza la consigna #ApararQatar que circula amb força en les xarxes socials, en resposta al "joc brut" que es realitzarà en els pròxims 20 dies. En aquest sentit, l'entitat celebra la decisió de ciutats com Barcelona, París, Marsella, Bordeaux, Estrasburg, Lilla i Rodez de no transmetre els partits en places públiques. "No és justificable que en un estat democràtic, plural i liberal se celebri un esdeveniment que deixarà més morts que minuts jugats", diuen.

Des de Justícia i Pau recorden que el principi d'igualtat entre éssers humans comprèn tant el respecte de les diferències com la no discriminació en funció dels quals siguin les seves idees morals o religioses. Així mateix, conceben que qualsevol esdeveniment, sense importar la seva naturalesa, que desconegui el valor de la vida humana no ha de ser motiu de celebració, ja que contraria qualsevol idea de pau internacional i d'un món just.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.