Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
pintures-lleida
Fotografia: Bisbat de Lleida.

Bisbat de Lleida L’església de l’Assumpta de les Borges Blanques ja llueix les pintures murals de l’artista Carme Benet, un cop enllestits els treballs de restauració que ha dut a terme la mateixa autora. Les pintures s'havien deteriorat a causa de les humitats.

Benet ha pintat de nou els fragments deteriorats sobre tela a peu de terra, i han estat col·locades al seu lloc amb un elevador de braç articulat per part de tècnics especialitzats. Les pintures restaurades, que la pintora va dur a terme per primer cop entre el 1999 i el 2000, seran beneïdes pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, en una missa que se celebrarà a la parròquia de la capital de les Garrigues el proper 7 de desembre.

A banda de la restauració de les pintures, l’església també ha renovat els canals d’impermeabilització de les teulades, que també requerien una intervenció urgent. En total, l’obra ha tingut un cost aproximat d’uns 50.000 euros, entre les obres de la teulada –que són les que han tingut un cost més elevat-, el lloguer de l’elevador i les feines dels paletes i tècnics. En canvi, Carme Benet no ha volgut cobrar per la seva feina artística. La totalitat del cost de les diferents actuacions se sufraguen a través de donatius i de la col·lecta dominical entre els fidels.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.