Salta al contenuto principale
blog-rgiordano-contrabandita-deu
Fotografia: Jako Jellema sota llicència C.C. 2.0.

Aquest diumenge en finalitzar el culte en un espai que anomenen Temps per les Missions, vàrem veure un vídeo curt i molt intens del Germà André, El contrabandista de Déu. El fundador d'un ministeri anomenat Portes Obertes (Open Doors), organització internacional que actua en més de 60 països al món, on existeix algun tipus d’amenaça i persecució a la vida dels cristians o a la seva llibertat per viure la seva fe.

Quan era una adolescent algú en va regalar un llibre amb un títol molt suggerent en aquell moment. Em sembla que en l'actualitat, El contrabandista de Dios, era un llibre biogràfic i testimonial de l’activitat d'un jove missioner holandès, que en la dècada dels anys 50 va iniciar un “contrabando” molt original: portar Bíblies més enllà del Teló d’Acer, on literalment estàvem equiparades a les drogues i la pornografia.

Llegir aquelles pàgines en els anys setanta; on feia poc que havia acabat la dictadura franquista, i les esglésies evangèliques estaven de mica en mica sortint de la repressió del règim, gràcies a la llei de llibertat religiosa de 1967; era francament un estímul i inspiració per veure i entendre altres realitats. Veure com Déu guiava a persones de manera molt valenta a lluitar i ajudar a altres cristians que seguien patint la persecució.

Les històries que relatava per poder travessar les fronteres i que els policies no veiessin les bíblies eren espectaculars, millor que una pel·lícula d’espies.

Arran de la seva convicció de servir i ajudar a les esglésies en persecució en qualsevol país del món, va néixer l’organització ‘Open Doors’, que avui segueix actuant en 60 països del món. Malauradament, la persecució dels cristians avui en dia segueix sent la persecució religiosa més nombrosa.

Nosaltres com església els recolzem de vàries maneres i especialment en pregaria.

Ell tenia un lema que segueix tenint l’organització: “La Paraula de Déu transforma a les persones, i persones transformades transformen les situacions al seu entorn.”

Algunes de les situacions i realitats són realment molt dures, en la seva pàgina web podeu llegir-les. Però és cert que la Paraula de Déu i la fe en Jesucrist transforma les persones donant una capacitat especial per viure en mig de la foscor.

Durant els últims dies de l'any 1979 vaig assistir a un congrés missioner per a joves europeus, a Lausanne, érem 10.000. Una de les nits ens va parlar el germà André, aquell home, el missioner que havia llegit la seva biografia com a contrabandista, ara el tenia davant incitant a cadascú de nosaltres a ser valents i compartir la nostra fe en mig de qualsevol realitat.

Un repte que intento seguir cada dia en un món molt subtil de llibertat religiosa, però que segueix discriminant molt la fe en Jesucrist!

“Jesús: En el món trobareu tribulacions, però tingueu coratge, jo he vençut el món.”

“El cel i la terra passaran, però les meves paraules no passaran”. Mateu 24:35

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.