Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
aco-president-jordi-soriano
Foto: Acció Catòlica Obrera.
Galeria d'imatges

cr / ACOLa 69a Jornada General d'Acció Catòlica Obrera (ACO) ha escollit el militant Jordi Soriano com a president del moviment, que pren el relleu de Santi Boza. El Consell Extraordinari s'ha celebrat aquest dimecres als Salesians d’Horta de Barcelona. La trobada, sota el lema 'Un Consell que enamora. "Jo soc el camí, la veritat i la vida" (Jn 14,6)', ha comptat amb una participació de 300 militants i simpatitzants. El teòleg i consiliari, Jaume Fontbona, ha estat el ponent convidat.

Soriano, militant de la zona Barcelona nord i que compartirà la responsabilitat amb la presidenta Rocío Elvira, ha agraït la confiança dels militants i ha deixat la porta oberta a qualsevol aportació. "Espero saber retornar tot el suport que he rebut al meu grup dels companys, consiliaris i altres militants", ha dit.

L’eucaristia, presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona i responsable de la Pastoral Obrera a la Conferència Episcopal Tarraconense, Sergi Gordo, s’ha celebrat al santuari del col·legi Sant Joan Bosco. Gordo ha expressat la importància de fer tres mirades: "Des de dalt, fem revisió de vida; des del mig, estant amb els altres, sense sentir-nos per sobre; i l'última mirada de forma conjunta, en comunió". "Les experiències sinodals a l’ACO fa molt de temps que les vivim. És temps d'aprofundir-les", ha dit el bisbe. I ha recordat que "Jesús ha vingut per tothom i volem compartir amb la gent i amb humilitat aquesta bona notícia".

En el manifest 'Un cor lliure d’egoismes i preocupat pel bé comú' que l’ACO ha preparat per aquest curs es fa palès que "Jesús a l’Evangeli convida a tenir un cor que permeti deslliurar dels egoismes, de poder, de riquesa, de violència i preocupar-se pel comú".

Jordi Cordero, militant de la zona Vallès Occidental que també ha optat com al càrrec de president de l'ACO,¡ ha vist l'elecció de Soriano com "un senyal del Déu vivent". També canvia el consiliari general de l'entitat. Pepe Rodado pren el relleu de Pepe Baena, que ho ha estat els darrers quatre anys. Rodado inicia la seva tasca a l'ACO amb esperança i desig d'aportar a l'ACO "l’espiritualitat pradosiana que m’ha acompanyat tota la meva vida, igual que l’espiritualitat dels moviments apostòlics obrers".

"Assolir un pensament comú i no purament el desig de la majoria"

La jornada ha servit per inaugurar un curs en el qual la primera fita important és la celebració del XII Consell, del 18 al 20 novembre a Veciana. En aquesta trobada, la militància discutirà i aprovarà, si escau, alguns dels documents fonamentals del moviment que s’han posat al dia. Un treball que s'ha fet amb el document d’identitat i la carta econòmica. També es discutiran les tres línies d'actuació: militància, participació i sentiment de pertinença; l’espiritualitat d’ACO; i Acció, compromís militant i evangelització a l’ACO. Per contra, les normes de funcionament s’ajornen a la jornada de responsables que tindrà lloc al febrer.

'Un Consell que enamora. “Jo soc el camí, la veritat i la vida” (Jn 14,6)', ha estat el lema de la jornada i objecte de la ponència de Jaume Fontbona: 'El Consell que enamora és una experiència sinodal'. Per donar les primeres orientacions i animar a la participació en el Consell, Fontbona, ha remarcat que "el Consell és un kairós (moment suprem i oportú) d’escolta". "Cal escoltar la militància, i després descobrir-hi, amb la unió de l’Esperit, el camí a fer junts, tot i ser diferents, com a moviment evangelitzador en el món obrer", ha subratllat. També ha destacat la importància d’arribar al consens i ha recordat que la seva finalitat és "assolir un pensament comú i no purament el desig de la majoria".

El seu discurs ha estat precedit per tres testimonis de militants que han explicat la seva experiència de sinodalitat: Maria Bargalló de la Xarxa Laudato Si, Pere Pérez de la delegació de Pastoral Obrera de Terrassa i Vicky Sánchez del Consell Pastoral de la parròquia de Sant Francesc d'Assís de Bellavista.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.