Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
moviment-laudato-si
Fotografia: Moviment Laudato si'.

Moviment Laudato Si' La Sala Stampa del Vaticà acollirà aquest dimarts, coincidint amb la festa de Sant Francesc d'Assís i la cloenda del Temps de la Creació, l'estrena del documental de YouTube Originals La Carta. Una pel·lícula que explica la història de la carta encíclica Laudato Si'. El llargmetratge és fruit de diversos anys de treball del Moviment Laudato Si' en col·laboració amb Off the Fence, una productora britànica guanyadora d'un Oscar pel seu documental My Octopus Teacher, i el Vaticà.

"Per a nosaltres és un moment històric i molt emocionat", diuen des del moviment Laudato Si'. Expliquen que és la iniciativa més gran que han emprès com a moviment. En la producció, el papa Francesc ha col·laborat compartint "la seva profunda saviesa". A la pel·lícula també apareixen altres veus que representen les perifèries de la crisi ecològica i que expliquen com la situació climàtica està afectant la Terra i els que hi habiten.

Els creadors del llargmetratge volen que el llançament porti una "ona expansiva de projeccions a tot el món". Una manera de proporcionar eines concretes perquè les comunitats "prenguin mesures a favor de la justícia climàtica i ecològica". També asseguren que portaran la pel·lícula a parlaments i címeres de l'ONU com la COP27 per exigir als polítics "uqe prenguin accions urgents".

El Vaticà ha organitzat una conferència amb els protagonistes de la pel·lícula. Hi seran la Ridhima, una adolescent activista de l'Índia; el Cacique Dada, un líder indígena de l'Amazones; Arouna, un refugiat climàtic del Senegal; i Robin i Greg, un matrimoni de científics de Hawaii.

El Moviment Laudato Si' també busca donacions per impulsar la campanya de la pel·lícula i assegurar que sigui àmpliament coneguda a tota l'Església. "Estem començant a treballar amb els líders i membres del nostre moviment perquè la pel·lícula es projecti en el màxim nombre possible de parròquies i comunitats de tots els continents", diuen.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.