Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Voluntariat Internacional Salesians

Salesians Durant l'estiu, 9 persones voluntàries de l'ONGD Bosco Global han col·laborat en diferents projectes socials dels salesians i salesianes a Mèxic, Ghana, Benín, Bolívia i Espanya-Canàries.

Al mes de febrer s’iniciava el procés formatiu, fins que per fi al juliol, va arribar la part de l’experiència al terreny que tots anhelaven. Així doncs, de juliol a octubre, un total de 9 persones voluntàries participen en diferents experiències proposades per Bosco Global.

Àfrica

L’Anna i la Marina han estat a Àfrica, a Ghana i Benín. Totes dues van recolzar tasques socioeducatives amb nois del carrer en dos internats. Una va estar amb la comunitat salesiana de Sunyani de Ghana, mentre que l’altra va tenir la seva experiència a la Llar Don Bosco de Porto Novo, a Benín.

Amèrica del Nord

L’Álvaro, el Raimon i el Juan Carlos es van integrar al Projecte Salesià Tijuana (Mèxic) on es van incorporar als oratoris de frontera realitzant activitats d’oci i temps de lleure amb joves, i van col·laborar també amb el “desayuno Padre Chava” que atén migrants i persones Sense Llar a Tijuana .

Amèrica del Sud

A finals d’agost Juan Carlos va viatjar a Bolívia per cooperar en els projectes de medi ambient amb els quals Bosco Global col·labora amb els Salesians a la regió de Kami. Realitzarà seguiment de les principals activitats i donarà suport a formacions tècniques a docents i persones voluntàries. És l’únic voluntari que encara es troba en terreny, i el retorn serà a l’octubre.

Canàries – Espanya insular

Sagrario, Marta i Mari Carmen van participar al camp de treball de Tenerife. Durant 15 dies al juliol van donar suport a projectes socioeducatius de la Fundació Don Bosco de Tenerife, col·laborant en un programa del Centre de Dia per a nois i noies en situació de vulnerabilitat i impartint classes d’anglès a nois de més de 18 anys, per oferir millors oportunitats en la seva inserció sociolaboral. Durant la seva estada, les voluntàries van residir a la Comunitat salesiana de La Orotava, i van tenir ocasió de conèixer diverses associacions que treballen atenent persones migrants.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.