Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
ciuro-gran-igualada
Fotografia: Departament de Justícia.
Galeria d'imatges

Generalitat de Catalunya La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, han inaugurat aquest divendres la remodelació de l’alberg i centre d’acollida de visitants Cal Maco, a Igualada. L’alberg, que ha estat rehabilitat per l’Ajuntament d’Igualada, està dissenyat com un espai per atendre i acollir els pelegrins que fan el Camí Ignasià i el de Sant Jaume, en el seu pas per Igualada, i també per allotjar els visitants de la ciutat.

El nou centre disposarà d’una oficina de turisme de la ciutat, amb abast comarcal, i tindrà també un centre d’informació i interpretació per explicar la figura de Sant Ignasi i el seu pas per la ciutat.

Ciuró ha obert el seu discurs recordant que “el Govern de Catalunya va decidir commemorar aquests cinc-cents anys de l’arribada de Sant Ignasi des d’Azpeitia fins a Manresa, fent petjada a diferents ciutats de Catalunya”, i ha afegit que “això és una oportunitat que ens dona també de promoció d’Igualada, de promoció de Manresa, de seguir promocionant Montserrat, i la capital del nostre país, però també de projectar Catalunya: Catalunya com a terra d’acollida, Catalunya com a terra de recepció”.

La titular de Justícia ha destacat la contribució d’Igualada en la consolidació del Camí Ignasià com una de les principals rutes de pelegrinatge mundials, un camí que tot i no ser tan conegut com el de Sant Jaume, “és igual d’intens i d’important per al nostre país”. En relació amb les activitats de promoció turística a la ciutat, Ciuró ha ressaltat que “el turisme que volem també és aquest, que valora tots els actius que tenim. I el camí de Sant Ignasi és un camí que està cridat a ser punter i de referència”.

'El Camí Ignasià', al Vaticà

El nou alberg de Cal Maco és “acolliment, sobretot, per a peregrins” –ha dit Ciuró- que ha ressaltat que Catalunya és i ha estat terra d’acollida i de convivència. L’espai que avui s’inaugura permetrà donar a conèixer als visitants l'experiència de pelegrinatge, d’espiritualitat, de cultura i de turisme que ofereix el recorregut del camí de Sant Ignasi, alhora que també permetrà recuperar un patrimoni immoble per a la ciutat i donar-li un ús públic enmig del centre històric.

Ciuró també ha recordat el seu viatge al Vaticà, durant el qual es va poder trobar amb el papa Francesc, i durant el qual, a més, es va poder exhibir a la filmoteca vaticana el documental 'El Camí Ignasià'.

A l’acte també hi han assistit la directora d’Afers Religiosos, Yvonne Griley, la directora dels Serveis Territorials de Justícia a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, i el comissari de la Commemoració dels cinc-cents anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Catalunya, Jordi Rodó. La consellera Ciuró, abans de la inauguració, ha visitat l’Ajuntament d’Igualada i ha signat el llibre d’honor de la ciutat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.