Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
escolania-eeuu
Fotografia: Bernard Gagnon sota llicència C.C. 4.0.

Abadia de Montserrat Cinc anys després de l'última gira als Estats Units, l’Escolania de Montserrat tornarà a Nord-amèrica aquest curs 2022-2023. En aquesta ocasió, farà un viatge de 10 dies, del 8 al 18 de novembre, que tenia pendent des d’abans de la pandèmia.

L'Escolania de Montserrat visitarà els estats de Minnesota on dijous 10 de novembre cantarà al monestir benedictí de St. John’s i diumenge 13 participarà en la missa. A la ciutat de Minneapolis serà el divendres 11. A Pennsylvania actuarà al Monestir benedictí de St. Vincent’s. Durant la primera part del viatge, el cor montserratí farà també un intercanvi amb l’escolania de St. John’s: les famílies els acolliran a casa seva. El darrer concert l’oferiran dimecres 16 al Monestir de St. Vincent’s Abbey.

Cada curs de l’Escolania compta amb dos voluntaris que conviuen amb els nois per tal que millorin el seu nivell d’anglès. Aquests voluntaris provenen del Monestir de St. John’s, institució amb la qual Montserrat té una bona relació, i que en aquesta ocasió ha mostrat un gran interès perquè el cor montserratí hi anés. Amb el Monestir de St. Vincent també existeix una col·laboració estreta des de fa anys.

A més, durant el curs 2022-2023, l’Escolania té previst oferir concerts arreu de Catalunya. Al setembre seran a Calella; a l'octubre a Manresa i a Sant Joan Despí; al desembre tindran concerts a Reus i Santa Maria del Mar de Barcelona; a Valls hi seran al gener; a Tarragona al febrer; al març actuaran a Vilassar de Dalt; al maig al Palau de la Música de Barcelona, interpretant la 'Missa per la Pau', a Granollers i a Montserrat; i al juny hi seran a Guardiola de Berguedà.

Un cor de 45 alumnes

El curs 2022-2023 a l’Escolania ha començat amb l’entrada 2 nous alumnes per al 5è curs d’Educació Primària, mentre que a 4t inicien el cicle 9 nois. En total, l’Escolania estarà formada per 45 nois. Els dos de 5è, que s’incorporen al grup que va començar l’any passat, són de Llinars del Vallès i de Castellvell del Camp. Els de 4t són de Sant Julià de Ramis, de Girona, de Barcelona, de La Garriga, de Rubí, d’Igualada, de Manresa, de Sant Cugat del Vallès i de Vacarisses.

Des del curs 2005-2006, els nous alumnes de l’Escolania entren a 4t de Primària –i algun a 5è-, la qual cosa facilita la seva integració en el cor i la seva formació musical. L’estada a la residència, de dilluns a divendres, també és optativa, a petició dels pares o dels mateixos nois; i el cap de setmana –de divendres a la tarda a diumenge al matí- el passen a casa, amb les seves famílies.

Diumenge al matí, els escolans prenen part a la Missa Conventual del Monestir, i a la tarda participen en l'ofici de Vespres amb la comunitat benedictina. Fora d’aquests dos moments, els escolans poden estar al costat dels seus pares i germans. L’Escolania ofereix la possibilitat de conèixer el centre i el seu projecte pedagògic durant tot el curs a les famílies interessades.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.