Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
sinode-sant-feliu
Fotografia: Bisbat de Sant Feliu
Galeria d'imatges

Bisbat de Sant Feliu Gairebé 2.200 persones de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat han omplert la basílica de la Sagrada Família aquest diumenge per celebrar el tancament de la fase diocesana del Sínode impulsat pel papa Francesc. D'entre les conclusions recollides per Sant Feliu, hi ha propostes com la continuïtat de la comissió per a la sinodalitat, treballar per la coordinació entre les delegacions diocesanes i millorar la implicació dels Consells Presbiterals i Pastoral en les diverses activitats de la diòcesi.

Les conclusions de la fase diocesana de Sant Feliu subratllen el valor de la petitesa com un aspecte positiu de les comunitats i parròquies. Aquestes realitats són "un veritable motor de la vida cristiana", diu el document presentat pel bisbat. També es parla de la presència de l'Església en esdeveniments socials i les dinàmiques de les parròquies per "superar els tancaments i els aïllaments".

D'altra banda, aquesta fase del Sínode 2023 a Sant Feliu recull "el dolor dels cristians" quan l'Església "s'allunya del poble" per aproximar-se als llocs de poder. També subratlla la manca de sacerdots i assenyala que es podria deure a "la no comprensió per part de la societat actual del celibat obligatori". En l'àmbit dels joves, l'Església reconeix que hi ha una "profunda manca de connexió amb les noves generacions" i proposa "espais de diàleg sense prejudicis i amb voluntat d'entendre". La diòcesi també reclama més protagonisme de la dona i, fins i tot, "un debat profund sobre el possible accés al ministeri ordenat":

"El nostre futur serà el que, entre tots, arribem a fer"

El sínode 2021-2023 'Per una Església sinodal', s'ha fet present des de l’inici de l’acte a la Sagrada Família amb la processó d’entrada que recordava el logotip del Sínode: persones de diverses edats, condicions i vocacions, que caminen plegades, guiades per l’Esperit Sant.

Els membres de la comissió diocesana del Sínode han presentat el resum sintètic del treball diocesà. Les conclusions s’han recollit també en un senzill quadern que els presents a la Sagrada Família han rebut durant la celebració, editat amb una introducció del bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés.

El bisbe Cortés ha començat la seva homilia posant en evidència l’experiència eclesial rellevant que s’ha viscut a l’Església universal i a l’Església local de Sant Feliu de Llobregat en aquest Sínode en curs. Després, comentant el fragment de l’evangeli, ha descrit les característiques dels seguidors de Jesús: “treballadors i administradors”.

Ha acabat el seu discurs amb una referència al futur immediat: "És hora de mirar el futur". Cal fer-ho amb "una mirada que parteix del que avui som com a diòcesi", ha dit. "El nostre futur serà el que entre tots, amb la seva gràcia, arribem a fer", hi ha afegit.

La col·lecta de la missa s’ha destinat a Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat, per als programes d’atenció a persones migrades.

La diòcesi arriba a la majoria d'edat

En l’any que la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat ha celebrat els seus 18 anys de vida, ha començat el curs amb empenta i il·lusió amb aquest pelegrinatge-celebració a la Sagrada Família de Barcelona. Així ho demostren les reaccions dels participants, que han valorat positivament l’acte.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.