Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
sessio-pedagogica

FECC Les escoles religioses obren aquest dimarts un procés de reflexió estratègica conjunta. Ho fan a través de sis trobades territorials que la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) convoca sota el lema 'Som futur' per projectar el futur de l'educació, i definir quin ha de ser el seu paper dins del sistema educatiu. La primera d'aquestes trobades se celebra aquest dimarts a les 15:00 h a La Salle de Manresa.

Les trobades territorials tenen lloc del 20 de setembre al 6 d'octubre a les ciutats de Lleida, Tarragona, Barcelona, Sabadell i Girona, a més de Manresa. S’emmarquen en la redefinició estratègica que la Fundació Escola Cristiana de Catalunya va iniciar el passat curs. En aquell moment hi van participar més de tres-centes persones, entre titulars, direccions i famílies.

El marc estratègic aposta per un nou paradigma basat en tres eixos: esdevenir referència educativa, fer visible una identitat cristiana acollidora i oberta al diàleg; i potenciar la presència i compromís social d’aquests centres al territori.

El catedràtic d’educació i expresident del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu Joan Mateo lidera aquest procés de reflexió. A l'equip responsable s'hi sumen la responsable de l'àrea pedagògica de la FECC, Eva Aguiló; la professora de llengua catalana i literatura a l'ESO, i membre de l'equip directiu de Vedruna Àngels Maria Gajas; el mestre i exdirector de l'Escola Pia de Salt Carles Ruiz; i la responsable de la secretaria institucional de la FECC, Anna Carreras.

Tots ells conformen aquest grup de treball que el formen representants de titularitats, direccions, docents, famílies i alumnat de les escoles cristianes de Catalunya. Són persones externes de prestigi reconegut en l'àmbit educatiu i social.

A l’avantguarda de l’educació

“Després de tres anys difícils a les escoles, en què els debats s’han centrat molt en l’organització, ara cal fer un reimpuls educatiu”, apunta Meritxell Ruiz, secretària general de la FECC. Les escoles cristianes es volen “tornar a situar a l’avantguarda de l’educació”. Per fer-ho convoquen aquests debats i han constituït també un equip de treball per encarar els reptes pedagògics i educatius del país.

“Volem donar una resposta educativa a les necessitats que venen i a la societat del futur, i seguir contribuint al sistema educatiu com escoles referents, des de la proposta humana i educativa que fem a les nostres famílies”, hi afegeix Ruiz.

La reflexió partirà de la importància de l’escola concertada, l’educació com a element nuclear de la dinamització social, la necessitat de pensament estratègic i la gestió de la informació.

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya agrupa 395 escoles cristianes d’iniciativa social arreu del país. Formen part del sistema educatiu de Catalunya i eduquen 252.000 alumnes de diferents nivells i etapes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.