Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Parelles interreligioses
Imatge de Pikisuperstara | Freepik

DGAR La Direcció General d’Afers Religiosos vol donar un nou impuls al projecte Parelles lingüístiques interreligioses i per això busca ajuntaments i entitats d’arreu del país que vulguin col·laborar-hi. El projecte Parelles lingüístiques interreligioses va néixer l’any 2015. Aquesta iniciativa, que pren com a model el Voluntariat per la Llengua, té com a objectiu fomentar l’ús del català al mateix temps que promou que persones de diferents creences es coneguin i estrenyin lligams.

El funcionament és molt senzill: es tracta de facilitar que dues persones amb bagatges diferents en l’àmbit religiós es comprometin a trobar-se i a parlar en català durant un mínim de deu sessions.

El projecte Parelles lingüístiques interreligioses genera un impacte molt positiu pel que fa a la cohesió social i a la lluita contra els prejudicis vinculats a l’origen i a la religió. I és que diverses recerques assenyalen que la millor manera d’eliminar aquests prejudicis és promovent el contacte directe entre les persones.

La Direcció General d’Afers Religiosos busca agents d’arreu del territori que s’hi vulguin sumar. Per dur a terme aquesta tasca, els coordinadors del projecte en l’àmbit municipal comptaran amb l’assessorament de la Plataforma per la Llengua, que, entre altres coses, organitzarà sessions informatives i posarà a disposició dels ens participants un telèfon al qual podran dirigir les consultes que els puguin sorgir. Si teniu interès a participar-hi, només cal que us hi poseu en contacte a través del correu electrònic dgar.justicia@gencat.cat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.