Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
xavier-fortuny
Fotografia: URC.

CR "Em poso al servei de la Unió de Religiosos de Catalunya". Són les primeres paraules de Xavier Fortuny com a nou secretari general d'aquesta estructura catalana. El germà de La Salle pren el relleu del jesuïta Llorenç Puig que va ser nomenat el 2020.

En l'escrit que ha publicat la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), Fortuny assegura que el seu nou paper és una manera de prendre consciència que la seva tasca és "una baula més de la llarga cadena de persones que porten l'evangeli al cor". El germà de La Salle es presenta amb un esperit "al servei de l'Evangeli" i treballant "colze amb colze". Assegura que inicia l'etapa amb "molt de foig i molta il·lusió" i admet "cert respecte".

En el seu escrit, Xavier Fortuny agraeix la comunitat lasal·liana per les mostres de suport dels darrers dies. També al provincial auxiliar Josep Canal i a la junta directiva de l'URC per "obrir-me les portes i sentir-me com a casa". Dedica unes paraules també a Puig: "Amb el seu bon fer, m'ha facilitat tota la informació per poder desenvolupar aquesta tasca; espero comptar amb la teva persona encara".

Podeu llegir l'escrit íntegre de Xavier Fortuny publicat per l'URC a continuació:

Benvolguts i benvolgudes,

En l’HOREB del passat mes de juliol, Llorenç Puig s’acomiadava de la Secretaria General de la URC, amb un ampli i positiu balanç del seu servei i, aprofitava l’avinentesa per presentar-me com el seu substitut tot donant-me la benvinguda.

Així, inicio aquesta nova etapa amb molt de goig i amb molta il·lusió i també amb cert respecte per saber si tindré la capacitat de donar resposta a les necessitats i reptes que s’aniran plantejant. Confio molt en la vostra pregària i en el vostre bon cor; entre tots ho anirem fent!

En un capítol d’agraïments, tal com raja i sense cap ordre de preeminència, em cal agrair al Gmà. Josep Canal, Provincial auxiliar, per oferir-me aquesta possibilitat i confiar en la meva persona; a tota la comunitat lasal·liana per les vostres mostres de suport i ànims que m’heu tramés durant aquest dies; a la junta directiva de la URC per obrir-me les portes i sentir-me com a casa des del primer moment. Un agraïment especial, permeteu-m’ho, al Llorenç que amb el seu bon fer, m’ha facilitat tota la informació per poder desenvolupar aquesta tasca; espero comptar amb la teva persona encara en aquests primers moments de la singladura.

Entrar a formar part de la Junta Directiva és prendre consciència que la meva tasca és una baula més de la llarga cadena de persones que portem l’Evangeli al cor i, que amb les nostres mans el volem fer present en el nostre país. Cada un de nosaltres, amb les seves dèries, ens hem posat al servei de l’Evangeli, colze amb colze, amb els nostres Germans i Germanes. I, és amb aquest esperit que em presento a tots vosaltres.

Des d’ara, tot agraint la vostra fraternal acollida, em poso al servei de la URC i, per tant de tots vosaltres.

Xavier Fortuny, Secretari General de l'URC

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.