Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
tgn-tecla-gran
Fotografia: Arquebisbat de Tarragona.
Galeria d'imatges

Arquebisbat de Tarragona"La Catedral és casa de tots". Amb aquestes paraules s’ha referit el degà president del Capítol de la Catedral, Antoni Pérez, durant la presentació del concert de clausura del 700 aniversari de l’arribada de la relíquia del Braç de santa Tecla, que ha tingut lloc aquest dilluns.

L’acte de presentació de l’obra musicalVesperae Tarraconensi del compositor Josep Vila ha comptat amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, que ha assegurat que "la Tarragona valenta, culta, que treballa per la cultura és present en aquest acte". Ricomà ha defensat l’aposta pel "talent local" i ha agraït la col·laboració del Capítol de la Catedral "per les facilitats posades en tots els actes del 700 aniversari".

Per altra banda, l’alcalde ha avançat que s’ha hagut d’organitzar un nou passi del concert després que les entrades per al primer passi s'hagin exhaurit. Així, el dia 25 de setembre es podrà gaudir del concert a les 20:30 h i a les 22:30 h. Les entrades pel segon passi es poden adquirir al seu web.

Per la seva part, el director del concert, Xavier Pastrana, ha agraït a l'Ajuntament de Tarragona que hagi apostat per un acte musical per a donar final a aquest aniversari, i ha destacat que "la música és un element present a totes les festes" i que "la gent té ganes de música coral".

El concert comptarà amb la participació de cinc cors, dotze instrumentistes de vent, dos solistes i l’orgue. En total, més de 150 persones que interpretaran aquesta composició dedicada a santa Tecla.

Devoció i música a la Catedral

El divendres 23 de setembre, dia de la patrona, tindrà lloc a la Catedral de Tarragona l’ofici pontifical de Santa Tecla que presidirà l'arquebisbe, Joan Planellas, i serà concelebrat pels canonges del Capítol i els preveres de la ciutat. La celebració començarà a les 10:00 h amb el trasllat processional de la relíquia des de la seva capella fins a l’altar major.

A la tarda hi haurà el cant de les vespres solemnes, a les 18.:00 h, i seguidament començarà la processó solemne amb la relíquia del braç de Santa Tecla, que recorrerà els carrers de la Part Alta fins retornar a la Catedral i ser resguardada a la seva capella.

Prèviament, la Catedral de Tarragona acollirà diversos actes culturals. El dijous dia 15, a partir de les 22:00 h, tindrà lloc el concert dels Ministrers del Consell Municipal a la capella dels Sastres. El dimarts dia 20 l’Esbart Santa Tecla oferirà la representació del 'Retaule de Santa Tecla' amb l’acompanyament musical de la cobla La Principal de la Bisbal, a partir de les 22:30 h.

I per últim, el dissabte dia 1 d’octubre hi haurà una visita guiada a la capella de Santa Tecla la Vella per a descobrir la petjada de la patrona a la Catedral, que anirà a càrrec del director del Museu Diocesà, Andreu Muñoz.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.