Salta al contenuto principale
VN
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Església de Sant Quirze de Pedret
Adreça (carrer i número)
Camí de Pedret, s/n - Oficina de Turisme Berguedà - Carretera C16 Km 96
Municipi
Cercs
Nom de l'entitat organitzadora
Festival de Música Antiga dels Pirineus (FEMAP)
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment

Bella divina aurora. Sebastián Durón i el seu temps, a Sant Quirze de Pedret

VN

Intèrprets

Víctor Sordo Vicente, tenor
Sonia Gancedo, alto
Sara Águeda, arpes històriques

Programa

Obres de S. Durón, D. Fernández de Huete, A. Martín y Coll, J. Serqueira de Lima i C. Galán.

Sebastián Durón és un dels màxims exponents del barroc musical a la Península. Va ser nomenat organista de la Reial Capella de Carles II i, més endavant, coincidint amb l’adveniment de la dinastia borbònica, mestre de capella. Durón va viure, doncs, la transició de poder dels Àustries als Borbons, que va tenir com a conseqüència el pas del gust per la música de tradició més netament hispànica (Durón, Hidalgo, Navas, etc.) a la posterior italianització de la Capella, que va passar a tenir com a autors de referència Brunetti, Corselli o Boccherini entre d’altres. El 1706 va ser detingut per haver sortit a rebre les tropes de l’arxiduc Carles d’Àustria a les portes de Madrid i es va haver d’exiliar. VN ens presenta al llarg d’aquest programa una sèrie de tons humans i divins a solo i en duo presents en les obres escèniques de Durón.

*INFORMACIÓ IMPORTANT:Els accessos amb vehicle a la zona de Pedret estan restringits. És facilitarà de manera extraordinària l’aparcament de la forma següent:

- Només hi podran accedir els qui tinguin l’entrada comprada.

- Després de l’Institut Guillem de Berguedà, malgrat que hi hagi senyals de prohibit el pas, heu d’entrar fins a la tanca (al costat de l’entrada a l’abocador).

- En aquest punt hi haurà un control on es mostrarà l’entrada i es permetrà el pas fins a la zona d’aparcament.

- Després es farà el camí a peu fins a Sant Quirze
Per als qui assisteixin a la visita guiada, aquest control estarà obert exclusivament entre les 16.45 i les 17.00 h.

Per als qui assisteixin directament al concert, aquest control estarà obert exclusivament entre les 18 i les 18.30 h. Fora d’aquests horaris només s’hi podrà accedir a peu. Accedir fora d’aquests horaris amb vehicle suposarà que la policia municipal podrà multar per accedir a un lloc de pas prohibit o per aparcar en un lloc que no es pot. L’accés té un caràcter excepcional i per tant s’han de respectar els horaris.

Data 06-08-2022 19:00

Localització Església de Sant Quirze de Pedret - Berga

Programa del concertPrograma VN.pdf

Visita guiada inclosa: Sant Quirze de Pedret

Hora: 17.30h

Sant Quirze de Pedret és una obra cabdal de la nostra arquitectura preromànica. S’hi conserva part del formidable conjunt de pintures murals romàniques d’alt nivell artístic.