Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
provincial-sanctus-paulus
Fotografia: Claretians.

Claretians | Juan Martín Askaiturrieta Ezkurdia ha estat elegit nou superior de la província dels missioners claretians de Sant Pau, que integra Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia. L'elecció ha tingut lloc aquest divendres en el marc de la celebració del I Capítol Provincial de Sant Pau que s'allargarà fins al pròxim 8 d'agost. Askaiturrieta succeeix al claretià Ricard Costa-Jussà, provincial des de la creació de la província de Sant Pau.

L'elecció d'Askaiturrieta s'ha produït a la primera sessió del matí d'aquest divendres, després de la lectura dels textos preceptius de les constitucions i el directori sobre qualitats, responsabilitats i forma d'elecció del superior provincial.

Aconseguida la majoria requerida, el president del Capítol, Manolo Tamargo, ha preguntat a l'elegit si acceptava el càrrec. Després de la resposta afirmativa, els capitulars han seguit amb un fort aplaudiment per expressar l'agraïment i el suport fratern. Un per un, els participants del Capítol han passat a fer una abraçada a l'escollit.

Després ha tingut lloc l'acte de presa de posessió del nou provincial en una cerimònia al costat del sepulcre del fundador dels missioners claretians, Antoni Maria Claret.

Prefecte d'apostolat d'Euskal Herria i delegat regional

Askaiturrieta, de 46 anys, va néixer el 10 de juny de 1976 a Sant Sebastià, Guipúscoa. Va ingressar al Noviciat el 8 de setembre de 1995, a Loja, Granada, i va fer la seva primera professió el 14 de setembre de 1996, a Sant Sebastià. Va fer la seva professió perpètua el 7 de juny de 2003, a Lejona. Va ser ordenat sacerdot el 21 d’octubre del 2006, a Lejona, pel cardenal arquebisbe Ricardo Blázquez, llavors bisbe de la diòcesi de Bilbao i president de la Conferència Episcopal d’Espanya.

Es va llicenciar en Teologia i després va cursar la Llicenciatura en Catequesi a l’Institut San Pío X de Madrid (setembre 2010-2012). A més, va ser superior local, educador i membre de l’equip de pastoral del Col·legi Claret d’Askartza el 2012. També va ser vicari provincial de la Província d’Euskal Herria. Quan Euskal Herria es va fusionar amb Catalunya, França i Itàlia per formar l’ara Província de Sant Pau, va ser nomenat delegat regional de la província (2020-2021).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.