Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
esglesia-evangelica
Fotografia: Església “Ministeri Jesucrist Pa de Vida”, on tindrà lloc el Congrés Protestant | Ministeri Jesucrist Pa de Vida.

CR | A partir d’aquesta setmana ja es poden fer les inscripcions per al IV Congrés Protestant de Catalunya, que tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de desembre a l’Hospitalet de Llobregat. Sota el lema ‘Saturem Catalunya amb l’Evangeli de Jesús’, el Congrés arriba més de 10 anys després de l’anterior, que es va posposar a causa de la pandèmia.

Precisament la crisi pandèmica és un dels factors que ha portat als organitzadors a centrar el congrés en el retrobament de l’esperança en Crist: “hem passat una greu situació sanitària i ara estem vivint la invasió de Rússia a Ucraïna. Necessitem tornar-nos a recordar a nosaltres mateixos i als qui ens vulguin escoltar que en qualsevol temps de crisi és molt important retrobar la nostra esperança en Crist, que és el signe de l’esperança de la salvació, i dona sentit i propòsit a la vida”, explica Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya.

“Hem de ser coherents entre el que creiem i el que vivim”

A banda de treballar aquest retrobament de la fe, Correa i tot l’equip d’organitzadors ja fa gairebé tres anys que van començar un procés de debat a les esglésies evangèliques de Catalunya sobre altres idees que es tractaran al congrés. Com exposa el mateix Correa, aquests temes estan relacionats amb la construcció d’una cultura discipular, és a dir, una cultura que retorni als orígens de la Paraula del Senyor: “Ens hem d’acostumar a l’autenticitat de la Paraula, perquè no hi hagi diferències entre el que diem i el que fem. Hem de ser coherents entre el que creiem i el que vivim”.

Per treballar-ho, la majoria de les ponències estaran dedicades a l’aprenentatge per “ser deixeble de Jesús al segle XXI, tant a nivell personal com a nivell col·lectiu”. Posteriorment, els participants podran aprofundir-hi en diverses taules de treball que estaran dirigides per una persona facilitadora.

Un Congrés per col·laborar

Una de les principals diferències entre aquest congrés i l’anterior és l’enfoc que es donarà a tots els assistents. D’aquesta manera, l’objectiu ja no és aconseguir un nombre molt elevat de participants, sinó que els que hi vagin “estableixin unes dinàmiques de treball que els permetin treballar en un context de col·laboració”, diu Correa.

Això farà que totes les persones que participin al congrés no només escoltin, sinó que formin part d’aquest procés cap a una cultura discipular. Com explica Correa, això els ajudarà a “renovar la manera de pensar, de mirar-nos a nosaltres mateixos, i renovar també la manera en la qual mirem la missió que Déu ens ha encomanat”. El mateix Consell Evangèlic de Catalunya ha publicat un vídeo en què es presenta el IV Congrés Protestant de Catalunya i s’expliquen els objectius concrets per a aquesta edició. Un d'ells és d'aconseguir que 125 esglésies s'hi apuntin amb el seu pastor, al que ha d'acompanyar un líder de menys de 40 anys.

Tot i que les inscripcions ja estan obertes, la campanya per aconseguir “saturar el país amb l’evangeli de Jesús” està prevista que comenci després de les vacances, un moment idoni perquè tots els interessats s’hi apuntin i facin possible que el Congrés sigui molt participatiu i ajudi a conduir un canvi de mentalitat que és més necessari que mai.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.