Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
salesians-1
Fotografia: Salesians.
Galeria d'imatges

Salesians | El projecte 'Energia solar per al Centre de Formació Professional Sant Joseph' de l'ONG dels Salesians Bosco Global ha permès implementar una nova especialitat en aquesta energia renovable al centre acadèmic del Sudan. La formació, que s'ha impartit durant aquest curs escolar, ha aconseguit dur a terme la instal·lació, per part dels mateixos estudiants, de plaques solars a tres edificis del recinte escolar.

El projecte que es duu a terme a Khartoum, capital del Sudan, s'emmarca dins els estudis d'electricitat i s'ha realitzat amb l'alumnat de 1r i 2n curs de formació professional del centre. Compta amb el suport econòmic de la Fundació Magone dels Salesians i, també, de la Diputació d'Osca.

Per al centre educatiu, l'energia solar "és una alternativa fonamental" als talls elèctrics diaris que pateixen i que poden arribar a durar 10 hores. "És una aportació molt positiva al medi ambient", hi afegeixen. Asseguren que les energies renovables estan en auge al país i "creixen a un ritme ràpid".

Amb aquest projecte, des de la comunitat salesiana expliquen que s'ha aconseguit adaptar la formació de l’alumnat a la realitat i als reptes de la societat. Així, han ofert una educació de qualitat que "serveixi per millorar l’ocupabilitat de la nostra joventut, i obtenir una vida digna per a ells i les seves famílies". A més, "també hem estalviat en recursos utilitzant aquesta font natural, que aporta més qualitat de vida a totes les persones del complex educatiu", apunten des del centre salesià.

I conclouen que “els tallers de plaques solars han estat molt ben valorats per l’alumnat, cosa que ens anima a continuar treballant en la mateixa línia amb vista al futur”.

Cursos reglats en 8 oficis

El projecte s'emmarca en el treball que realitza Bosco Global per orientar cada cop més els projectes de desenvolupament a la sostenibilitat ambiental.

El centre de formació professional de Saint Joseph és un institut administrat pels Salesians a Khartoum, capital del Sudan. Ofereixen cursos reglats en 8 oficis: soldadura, mecànica, general, aire condicionat, electricitat, fusteria, mecànica d’automòbils, paleta i informàtica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.