Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
manresa-1
Fotografia: Animaset.
Galeria d'imatges

Animaset | El director de 'El Camí Ignasià', Jordi Roigé, ha manifestat aquest dimarts durant la primera estrena de la pel·lícula a Catalunya, que volia “dedicar la pel·lícula al territori i a la gent que ha estat lluitant aquests dies contra el foc” perquè esdevingui “un homenatge al territori”.

Entre els parlaments introductoris també hi ha hagut el de Josep Lluís Iriberri, director de l'Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, ha dit que la pel·lícula vol ser “una invitació a posar-se en camí”.

Per la seva banda, el comissari de la Commemoració de Govern dels 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Manresa, Jordi Rodó Rodà, ha destacat que la producció estarà present al programa de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya i ha valorat el sentit d’estrenar-la a Manresa.

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha manifestat la seva voluntat que la pel·lícula arribi lluny, perquè “és una manera de projectar la ciutat al món” amb la idea de “ser la Compostel·la del Camí Ignasià”.

La pel·lícula permet experimentar, com un pelegrí més, la bellesa visual i espiritual de l’itinerari que va recórrer Ignasi de Loiola des d’Azpeitia fins a Manresa l’any 1522. Enguany es compleixen 500 anys d’aquesta efemèride que Manresa celebra amb un conjunt d’activitats.

Una cinquantena de cinemes

El documental s'estrenarà el 22 de juliol a una cinquantena de cinemes repartits per tota la geografia espanyola. Entre aquests hi ha cinemes catalans com el Gran Sarrià, Cinemes Girona i Cinesa Som Multiespai de Barcelona; Ocine de Granollers, Cine Bages Centre de Manresa, Cinebaix de Sant Feliu de Llobregat, Rambla de l'Art de Cambrils, Ocine Les Gavarres de Tarragona, o Cinesa Parc Vallès de Terrassa, entre d'altres.

La pel·lícula es presentarà als Cinemes Girona de Barcelona el 20 de juliol a les 19 hores i al Cine Paz de Madrid el 21 de juliol a les 18:30 hores. També es presentarà al Cinema Rambla de Cambrils el dilluns 25 a les 19 hores amb l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas.

La producció es va presentar a la Filmoteca Vaticana el 14 de juny amb la presència de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina; l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i el superior dels Jesuïtes, Arturo Sosa, entre altres personalitats.

El documental, distribuït per Adso Films, està produït per Animaset i compta amb la col·laboració dels Jesuïtes, la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Turisme de La Rioja i l’Ajuntament de Manresa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.