Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Bisbat de Lleida) El professor de Llengua Castellana, Literatura i Periodisme a Batxillerat del Col·legi Episcopal Mare de Déu de l’Acadèmia de Lleida Jordi Capdevila Mas ha estat nomenat nou delegat de Mitjans de Comunicació Social del Bisbat de Lleida. Un càrrec que va quedar vacant el mes de maig per la mort prematura de Miguel Ángel Martín, que havia desenvolupat aquesta responsabilitat des de 2016. Capdevila, que continuarà amb les classes a l’Episcopal, dirigirà des d’ara l’àrea de comunicació de la institució, que en els propers dies es reforçarà amb la incorporació d’un professional de perfil tècnic.

Jordi Capdevila, de 60 anys, és llicenciat en Filologia i Postgrau en Tècniques i Mitjans de Comunicació. Per bé que la seva carrera professional ha estat vinculada a l’ensenyament d’ençà que va entrar a treballar al Col·legi Episcopal al curs 1986-87, sempre ha estat implicat en els processos de comunicació interna i externa del centre educatiu on, entre altres coses, ha estat professor de periodisme. En aquest àmbit també ha estat coordinador de publicacions, com les revistes Tots, Transversal, d’Urc, i director d’alguns números de la revista Arts del Cercle de Belles Arts, entre altres. També ha impartit classes a la Universitat de Lleida (UdL), en un dels cursos, al grau de Comunicació Audiovisual. En els darrers anys col·laborava amb Miguel Ángel Martín en el programa de ràdio del Bisbat, el De Bat a Bat, amb la participació d’alumnes de l’Episcopal.

Capdevila va ser Director Acadèmic del Col·legi Episcopal i Director de Qualitat entre els anys 2004 i 2017. Prèviament també havia estat Cap d’Estudis de Batxillerat. És autor del llibre sobre els darrers vint anys d’història del col·legi, L’Episcopal, llavor de futur 1998-2018, i ha coordinat l’edició de diversos llibres, entre els que destaca l’antologia poètica pòstuma de mossèn Francisco Martí, Glosses Rimades.

Amb la designació de Jordi Capdevila com a nou delegat de mitjans de comunicació, el Bisbat reestructura aquesta àrea, que durant aquest mes de juliol incorporarà un periodista per reforçar aspectes com la presència a les xarxes socials, la informació a través del web de la institució, així com mantenir i potenciar el programa de ràdio De Bat a Bat o el Full Domincal que es distribueix entre els feligresos a les parròquies de la diòcesi.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.