Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Roger Vilaclara –CR) Aquest divendres l’Hostatgeria de Poblet ha reobert les seves portes. Ho ha fet després de més d’un any tancada i amb una nova gestió externalitzada a càrrec de la companyia Petits Hotels. Un canvi que busca “obrir l’hostatgeria a tota mena de client, però mantenint la seva essència”, explica Francesc Pintado, de la nova gestora hotelera.

Francesc Pintado té clar que l’hostatgeria és “un lloc de repòs, de descans i de meditació”. Des de la companyia, asseguren ser “sensibles i coneixedors de l’espai on es troba el servei hoteler”. “És molt important que hi hagi respecte i que ajudem a dur a terme la tasca de la comunitat”, hi afegeix. Tot i això, subratlla que els temps canvien i la competència és ferotge. “Perquè el negoci pugui ser rendible ens hem d’adaptar”, diu.

Una adaptació que ha estat explicada, compartida i compresa a la comunitat del monestir de Poblet. “L’abat Octavi Vilà entén que hi ha un mercat, una competència i que la rendabilitat de l’espai implica obrir-se a tota mena de client”.

Per fer-ho, s’afegiran algunes comoditats a l’hostatgeria: “L’obrirem amb televisors, instal·larem aire condicionat i canviarem els llits”. Tot per aconseguir, en un futur, passar de les dues estrelles de l’hostatgeria actual a les quatre estrelles.

Amb aquest nou projecte, la companyia també busca ajudar i posar el seu granet de sorra per incrementar els visitants al Monestir de Poblet. De fet, per al gestor es tracta d’un edifici “molt ben construït, amb una ubicació única i idíl·lica”.

Des de la companyia, a més, diuen haver-se sentit molt acollits: “És un tracte de bones persones amb bones persones”.

Cafeteria, banquets i congressos

Sobre els serveis que oferirà la nova hostatgeria, aquest mateix divendres ja s’ha posat en funcionament la cafeteria que estarà oberta a tots els visitants del monestir. L’establiment oferirà esmorzars, aperitius, entrepans calents i gelats per a tot el públic. A més, per als clients, l’hostatgeria compta amb “un servei d’esmorzar propi i un bufet de qualitat amb plats calents servits a taula”, explica Pintado.

La companyia Petits Hotels preveu, en un futur, obrir la nova hostatgeria a tot el turisme d’empreses, congressos i reunions. També vol oferir la possibilitat d’organitzar esdeveniments com casaments, batejos i comunions amb banquets a l’hotel i l’oportunitat de pernoctar al monestir.

L’hostatgeria va tancar les seves portes el 21 de maig de 2021, després de més de deu anys en funcionament, a causa de les conseqüències de la crisi per la pandèmia. Ara, Francesc Pintado espera que “s’animin les vendes” i busca “dotar d’un equilibri econòmic aquest bon producte”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.