Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(URL) El Patronat de la Universitat Ramon Llull (URL), presidit per Antoni Millet Abbad, ha nomenat aquest dimarts al vespre el doctor en Publicitat i Relacions Públiques i professor catedràtic de la URL Josep Antoni Rom com a nou rector de la Universitat. El mandat del càrrec s’iniciarà el proper 1 d’octubre. L’acte de presa de possessió tindrà lloc el 30 de setembre.

El nomenament s’ha produït després de l’informe favorable de la Junta de Govern. Rom és actualment, i des de setembre de 2020, vicerector de Recerca i Innovació de la Universitat. En aquest sentit, des del 2020 ha seguit impulsant l’activitat de recerca de la URL i ha treballat per la consolidació de l’estratègia de recerca i transferència de la Universitat. Des del vicerectorat de Recerca i Innovació s’ha seguit fomentant la participació dels grups de recerca de la Universitat en convocatòries competitives, incentivant la producció científica i la ciència oberta, i s’ha fet un esforç especial en visualitzar l’activitat de transferència que fan els centres de la URL.

Rom succeeix Josep Maria Garrell que ocupa el càrrec des de setembre de 2012 i que esgotarà el seu mandat d’acord amb les Normes d’organització i funcionament de la Universitat.

Durant el seu mandat, Garrell ha treballat per consolidar el creixement de la URL, fomentar la col·laboració entre les diferents institucions de la Universitat i impulsar la internacionalització de la Universitat. Dins de les seves prioritats també cal destacar els esforços fets per enfortir el reconeixement de la URL per part dels agents socials, les administracions i els governs. Així mateix, en aquests darrers anys, Garrell i els seus corresponents equips han promogut la plena integració de la URL en el sistema universitari, tant català com espanyol i europeu.

El mateix 30 de setembre, a més de l’acte de presa de possessió de Rom, també tindrà lloc l’acte de traspàs que inclourà el comiat de Josep Maria Garrell.

Cofundador de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna-URL

Josep Antoni Rom neix a Barcelona el 1963. És llicenciat en Història Contemporània per la UB (1987), doctor en Publicitat i Relacions Públiques per la URL (2004) i professor catedràtic de la URL. L’any 1994 s’incorpora a Blanquerna-URL, on és cofundador de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals (FCRI) Blanquerna-URL, vicedegà de Tecnologia i Equipaments (1998-2016) i director del Grau en Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting (2016-2020).

Ha publicat llibres i articles científics sobre temes de publicitat, màrqueting, creativitat i disseny. Membre de diversos comitès científics de revistes i congressos, és l’investigador principal del Grup de Recerca en Estratègia i Creativitat en Publicitat i Relacions Públiques (GRECPRP). L’any 2020 va ser nomenat vicerector de recerca i innovació de la URL.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.