Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR) La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport-Blanquerna (URL) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), en col·laboració amb el Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC), convoquen ‘Encoratja! Certamen de promoció dels valors del Pacte Educatiu Global’. La primera edició d’un premi de 1.500 € a la proposta educativa que millor treballi els valors del Pacte Educatiu Global. La recepció de treballs s’inicia aquest 1 de juny.

Al nou premi es poden presentar tots els docents de religió del sistema educatiu de Catalunya i els agents o equips de pastoral de les escoles cristianes adherides a la FECC respectivament.

Amb motiu d’experiències educatives desenvolupades durant el curs 2021-2022, presenta dues categories. D’una banda, ‘Ensenyament de la religió a l’escola’ (ERE) premiarà obres que treballen els valors del Pacte educatiu Global des de la perspectiva de la innovació en la didàctica i la pedagogia de l’ensenyament de la religió a l’escola. D’altra banda, la categoria ‘Pastoral Educativa’ premiarà obres que treballin els valors del Pacte Educatiu Global des de l’acció evangelitzadora pròpia de les escoles cristianes concertades.

A més del primer premi, també es premiarà amb 500 € la segona millor proposta a mode d’accèssit en qualsevol de les dues categories. Sobre els criteris de valoració, es tindrà en compte la innovació en el context del projecte educatiu particular així com la mateixa experiència i presentació d’elements de la millora. També es valorarà la visibilitat de la promoció explícita de valors del Pacte Educatiu Global i la presentació d’un treball fet en xarxa de dimensió interdisciplinària i transversal de l’experiència.

Els treballs es podran entregar de l’1 de juny al 17 d’octubre. El 17 de febrer de 2023 tindrà lloc el lliurament del premi Encoratja dins el marc de les 16es Jornades de Pastoral Educativa de la FECC.

Podeu consultar totes les bases del concurs aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.