Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Bisbat Tortosa) El bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, i el nunci apostòlic, Bernardito Auza, han beneït aquest dissabte la nova façana de la Catedral de Tortosa. Ho han fet acompanyats de l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella; el bisbe de Lleida, Salvador Giménez; el bisbe de Vic, Romà Casanova; el bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova; l'arquebisbe emèrit Lluís Martínez Sistach i els bisbes emèrits Joan Piris i Xavier Salinas.

L’acte ha començat a la nova plaça de la Catedral, davant la monumental façana, amb parlaments explicatius, històrics, pastorals i tècnics a càrrec de Benavent; del degà del Capítol, Josep-Lluís Arín; de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; i de l’arquitecte director de les obres, Carles Brull. S'ha beneït i inaugurat la façana i s'ha fet l'obertura de la porta.

Una actuació folklòrica dels abanderats de Tortosa, el ball de l’Àguila i el dels gegants han enriquit l’acte.

A continuació s’ha concelebrat una eucaristia al final de la qual ha estat descoberta una làpida commemorativa de les obres per a memòria de la posteritat.

En l'acte també hi han estat presents autoritats civils de la Generalitat de Catalunya i de València, del govern de Madrid, de les diputacions de Tarragona i Castelló, del consistori de la Ciutat i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga.

Temàtica
Territori