Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Roger Vilaclara –CR) Aquest dimecres al matí el bisbe auxiliar de Barcelona, Javier Vilanova, ha beneït dues ambulàncies que Càritas Diocesana de Barcelona ha enviat cap a Ucraïna. Les ambulàncies marxen carregades de material sanitari necessari per "atendre a ferits de guerra", ha explicat el director de Càritas Barcelona, Salvador Busquets.

Des de l'entitat expliquen que les dues ambulàncies aniran destinades al front, amb l’objectiu d’auxiliar a totes aquelles persones que estiguin patint les conseqüències directes del conflicte. Seran rebudes pel rector de la parròquia de Sant Josep i Santa Mònica, Iurii Stasiuk, que ha decidit tornar al seu país natal per poder atendre les persones que es troben a primera línia.

"Iurii ens ha explicat que es troba en un pla secundari en el conflicte", ha dit Vilanova sobre el capellà ucraïnès amb qui mantenen el contacte. Els ha expressat que el seu paper a la Ucraïna va "dia per dia" i que "no es troba al peu de la guerra". Sobre la situació de Stasiuk i de tota la població ucraïnesa, el bisbe ha remarcat que "l'Església s'uneix en aquest dolor compartit".

Salvador Busquets ha fet una crida a superar "les primeres respostes ràpides davant la guerra" i fer "un treball coordinat". Una tasca que "la Unió de Religiosos de Catalunya i diverses institucions d'Església ja estan fent". En aquest sentit, ha fet referència a la importància que les famílies ucraïneses entrin al Pla Estatal d'Acollida.

"Els magatzems estan plens"

Abans que les ambulàncies marxessin, Busquets ha explicat també la línia de treball de Càritas davant la guerra provocada per Rússia. "Els magatzems estan plens de roba i medicines", però es necessiten altres ajudes més concretes i específiques. Per aquest motiu, demanen aportacions econòmiques que es fan arribar a les organitzacions del territori per poder "afinar l'ajuda a les seves necessitats".

Amb tot, Busquets i Vilanova han destacat l'actitud de la ciutadania davant del conflicte. "La solidaritat de la gent és increïble", ha dit el director de Càritas Barcelona.

Les dues ambulàncies faran un recorregut de tres dies fins a Polònia on els espera Stasiuk. Quatre voluntaris conduiran els vehicles. Des de Càritas expliquen que el punt d'arribada concret encara no se sap amb certesa perquè "caldrà esperar a conèixer la situació del territori un cop hi arribem".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.