Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR/URC) Religiosos i religioses s'han reunit aquest dimecres a la Catedral de Barcelona per celebrar la XVI Jornada Mundial de la Vida Consagrada, sota l'advocació de la Llum. En la celebració, el caputxí Eduard Rey, president de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), ha demanat que la jornada "ens ajudi a redescobrir la llum en el centre de les nostres vides com a consagrats". Una llum que, ha insistit, "hem de mirar de no perdre" i que "ens guiï en el nostre caminar junts amb les nostres comunitats".

Podeu recuperar la intervenció sencera d'Eduard Rey a la Catedral de Barcelona a continuació:

Benvolguts germans i germanes,

Sin otra luz ni guía, sino la que en el corazón ardía… Amb aquests versos descriu sant Joan de la Creu la situació de la persona que vol dirigir-se cap a Déu. Ha trobat una llum, una llum que es reflecteix amb força en el seu interior, que hi encén un foc, i ha de posar-se en camí seguint-la, amb humilitat, però amb una gran confiança, donant-li més crèdit que a la pròpia llum del migdia.

Sin luz ni guía pot descriure algunes de les sensacions que hem pogut tenir al llarg d’aquests dos anys de pandèmia. Sentia avui un representant dels hotelers de Barcelona a les notícies, i parlava d’una situació “angoixant i depressiva. No són només ells. Es poden detectar els senyals d’un cansament d’aquesta situació una mica per tot arreu. Perquè en la vida són moltes les petites llums que solen fer de guia pel camí: projectes personals i comunitaris, amistats i relacions de tota mena… Moltes d’aquestes llums han oscil·lat amb força durant aquest temps, o ens n’hem vist apartats inesperadament, sense poder calcular quan s’acabarà.

És temps, doncs, potser, d’una manera especial, de mirar de no perdre la connexió amb aquella llum que en el corazón ardía, i que no és només per a nosaltres, sinó, com diu el lema de la jornada d’enguany, perquè ens guiï en el nostre caminar junts amb les nostres comunitats i amb les persones que ens envolten.

És una llum que es manifesta humilment, però l’ancià Simeó ens dirà que és llum de les nacions, fent-nos descobrir que és l’única que ho abasta tot, des de la nostra intimitat fins al sentit global del món i de la història i que res, ni tan sols aquest temps estrany i fatigós que encara estem vivint, no la pot ofegar.

Que la celebració d’avui ens ajudi, doncs, a redescobrir-la en el centre de les nostres vides com a consagrats, i acompanyar amb ella el nostre món que procura emprendre de nou el camí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.