Salta al contenuto principale
Catalunya Religió Mar 1/02/2022
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) El trasllat de la Mare de Déu de la Candela des de la seva capella a l’altar major de l’església arxiprestal de Sant Joan de Valls ha donat inici a la novena que se celebra en les festes de les Decennals 2021+1 de Valls. La celebració, presidida per l’arquebisbe Joan Planellas, ha omplert la nau central de l’església i ha comptat, també, amb la presència dels membres del consistori vallenc i del vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró.

Durant l’homilia, l’arquebisbe Planellas ha reflexionat sobre els dos anys de pandèmia que, entre altres, han obligat a "celebrar aquestes Decennals un any més tard". Malgrat les dificultats, ha assegurat que "aquests dos anys ens han servit per apropar-nos més a Maria i al seu fill" perquè, segons Planellas, és en les necessitats quan "necessitem expressar profundament el nostre lligam espiritual amb els altres i amb Déu". 

Planellas ha destacat la sensibilitat amb què ha viscut Maria: "Ens és exemple permanent de disponibilitat, preocupació i sensibilitat envers totes les persones". "Maria va traslladar la seva fidelitat i el seu sí confiat a Déu en la vida del seu Fill", ha dit. També ha recordat que "Jesús mostrarà tota la vida la seva vinculació a Maria i al sí de la seva mare, quan dirà una vegada i una altra que la seva missió és la de fer la voluntat del Pare".

L’arquebisbe ha demanat a tots els vallencs que aquestes festes en honor a la Mare de Déu de la Candela ajudin "a entendre la magnitud del que significa l'arribada de Jesús al món i la irrupció de Déu en la temporalitat del nostre món". Ha finalitzat l'homilia demanant a Maria que "ens il·lumini" i que "ens ajudi a posar-nos al costat de Jesús, a acollir-lo en la història a voltes grisa de la nostra vida". "A respondre'l quan ens cridi a dir-li que 'sí'", ha conclòs. 

Abans de la celebració de l'eucaristia, s'ha realitzat el trasllat de la imatge de la Mare de Déu per part de dos regidors de l'Ajuntament i dos preveres. La imatge s'ha ubicat al manifestador de l'altar major. Després ha començat el res de la novena per acabar celebrant l'eucaristia. 

A més d’aquesta celebració, l’arquebisbe Planellas presidirà l’ofici solemne d'aquest dimecres a les 11.00 h i la solemne processó general i votiva que tindrà lloc el mateix dia a partir de les 18:00 h. També presidirà la cloenda de les Decennals 2021+1 del diumenge dia 6 de febrer a les 19:30 h, amb el res del darrer dia de la novena, la celebració de l’eucaristia i el retorn de la imatge al seu cambril.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.